Мінекономіки планує переглянути алгоритм розрахунку мінімальних цін на алкоголь

17.09.2021
1921

Міністерство економіки України планує змінити мінімальні роздрібні ціни на алкоголь і вже розробило проект постанови про затвердження нових цін.


 

Причиною зміни алгоритму розрахунку цін на алкоголь стало подорожчання сировини і матеріалів, які використовуються у галузі. У міністерстві очікують, що завдяки прийняттю нового документа, ринок може детінізуватися, а легальні виробники алкоголю підвищать вартість продукції до економічно обґрунтованого рівня.

Заступник міністра економіки Сергій Теленик зазначив, що "враховується вплив усіх ключових індикаторів, зокрема, питома вага обсягів виробника на ринку".

Зараз документ знаходиться на узгодженні з іншими органами влади. Паралельно Мінекономіки спільно з Інститутом економіки та прогнозування НАН України опрацьовують алгоритм проведення розрахунків МРЦ і вивчають можливості його удосконалення.

Джерело: Depositphotos

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.