У Києві на Подолі реставрують автостанцію. Згодом там планують відкрити заклад громадського харчування

14.09.2021
1731

Фото: Sasha Tab

Автостанція “Поділ” працюватиме ще мінімум 4 роки, але там планують відкрити заклад громадського харчування, про це повідомляє заступник директора департаменту містобудування та архітектури КМДА Юрій Тацій у Facebook.


 «Нещодавно кияни помітили, що на автостанції "Поділ" почалися ремонтні роботи, а з вивіски зникла одна літера. Люди почали хвилюватися, що на місці станції хочуть звести чергову висотку», — йдеться у повідомленні.

У коментарі журналістам керівництво "Київпассервісу" запевнило, що найближчим часом будівлі нічого не загрожує, а вивіску тимчасово розібрали, щоб провести поточний ремонт даху.

«Торік у рамках проекту малої приватизації мережу столичних автостанцій продали з аукціону за $230 млн. За умовами приватизації, новий власник повинен протягом 5 років зберігати за автостанціями їх основну функцію. Тому "Поділ" залишиться автостанцією ще як мінімум 4 роки», — зазначив Юрій Тацій.

Як зазначається у повідомленні, сьогодні два рейси, які ходять з Подолу до Рокитного та Богуслава, продовжують працювати. Проте, за словами власників, у майбутньому економічної доцільності існування автостанції немає. Тому додаткових рейсів відкривати не планують, як і інвестувати в інфраструктуру локації. Щоб вона не була збитковою, найближчим часом там хочуть відкрити заклад громадського харчування.

  • Нагадаємо, столична влада прийняла рішення здати частину площ Житнього ринку в оренду приватним власникам, за умови, якщо на першому поверсі залишиться традиційний продуктовий ринок.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.