"Нова пошта" планує розширити мережу поштоматів до 17 000 точок до кінця 2021 року

13.09.2021
2384

Фото: ITC

"Нова пошта" до кінця цього року розширить мережу поштоматів до 17000. Про це повідомляють у прес-службі. Зараз у Україні працює 7045 поштоматів у 279 населених пунктах України. Найчастіше клієнти замовляють у поштомати одяг та косметику, зазначають у компанії.


 Забрати з поштомата можна тільки повністю оплачені посилки до 20 кг фактичної ваги, при цьому оголошена вартість не повинна перевищує 6000 грн. Максимальні габарити відправлення — 40х60х30 см. Якщо з якихось причин одержувач не зміг забрати своє замовлення вчасно, то на 3-й день він буде переміщений на найближче відділення "Нової пошти", де буде безкоштовно зберігатися 7 днів. Додаткових оплат при цьому немає, йдеться у повідомленні компанії.

Як оформити доставку до поштомату:

  1. Клієнт робить замовлення з доставкою до поштомату.
  2. Після доставки замовлення до поштомату одержувачу надходить повідомлення про прибуття до інструкції про отримання.
  3. Клієнт може оплатити послуги доставки через мобільний додаток "Нової пошти" або на сайті компанії у розділі "Трекінг".
  4. Біля поштомата треба зайти у мобільний додаток, перейти у розділ "Мої відправлення", вибрати потрібну експрес-накладну і натиснути кнопку «Відкрити осередок». Якщо клієнт випадково закрив осередок, ще не забравши посилку, у додатку потрібно натиснути кнопку «Відкрити осередок повторно».
  5. Забрати посилку.
  • Про те хто несе відповідальність за безпеку клієнтів і їх посилок можна почитати у матеріалі.
  • Свої мережі поштоматів в Україні також розвиває логістичний оператор Meest і маркетплейс Rozetka.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.