IDS Borjomi Ukraine продала Трускавецький завод мінеральних вод компанії Dragon Capital

09.09.2021
2770

Фото: Borjomi

ТМ «Трускавецька» перейшла у власність Dragon Capital. У портфелі IDS Borjomi Ukraine залишаються ТМ “Моршинська”, “Миргородська”, Borjomi, Aqua Life та “Аляска”. Про це повідомляють у пресслужбі.


Згідно з угодою, IDS Borjomi Ukraine протягом півроку буде надавати новому власнику консультаційну підтримку, а також залишає незмінною дистрибуцію та команду продавців. Супроводження угоди з боку продавця було здійснено компанією "Цитадель Капітал".

«Трускавецький завод мінеральних вод приєднався до IDS Borjomi Ukraine 15 років тому. За цей час було реалізовано багато цікавих проектів на домашньому та експортних ринках. Проте, згідно стратегії нашої компанії, прийняте бізнес-рішення дозволить нам сконцентруватися на інноваційних підходах розвитку основного портфелю» — коментує Марко Ткачук, генеральний директор IDS Borjomi Ukraine.

Сума угоди не розголошується. Але генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала міг заплатити $4 млн, прокоментував журналу Forbes Олексій Олейников, керуючий партнер InVenture Investment. Forbes же оцінює операцію у $3-5 млн.

«Глобальний тренд зміни настроїв споживачів у бік здорового способу життя у тандемі з багаторазово меншим споживанням мінеральної води на душу населення в Україні, у порівнянні з іншими країнами Східної Європи, дає підґрунтя стверджувати про великий потенціал розвитку сектору мінеральних вод України», — коментує Томаш Фіала, генеральний директор Dragon Capital.

«Придбання виробника мінеральних вод є лише першим кроком нашої інвестиційної стратегії. Найближчим часом буде затверджена масштабна програма з розширення та модернізації виробничих потужностей підприємства, а також буде вибудувана потужна дистрибуційна функція, що має суттєво зміцнити позиції «Трускавецької» на ринку мінеральних вод України!», — зазначив Євген Баранов, керуючий директор з прямих інвестицій Dragon Capital.

  • IDS Borjomi Ukraine — провідний національний виробник бутильованої води, частина холдингу IDS Borjomi International, одного з найбільших гравців на ринку мінеральних вод СНД і Прибалтики. 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.