CBRE: логістична інфраструктура по всьому світу збільшиться на 92 900 кв.м до 2025 року

28.08.2021
2170

Фото: Depositphotos

Глобальний обсяг продажів у сегменті онлайн-торгівлі збільшиться з $2,4 трлн у 2020 році до $3,9 трлн у 2025 році, прогнозують експерти CBRE. Таке зростання ринку призведе до збільшення логістичної інфраструктури по всьому світу на 92 900 кв.м.

«Електронна комерція неухильно росла протягом багатьох років, але оскільки багато споживачів змінили свої купівельні звички під час пандемії, ми спостерігаємо зростання активності», - розповідає керуючий директор по індустріальній та складській нерухомості у регіоні Європи, Близького Сходу і Африки CBRE Джек Кокс.

За його словами, активність eCommerce-компаній буде мати велике значення для систем збуту і логістичних ланцюжків, а також підтримувати рекордні показники складської нерухомості.

Експерти CBRE вважають, що світовий попит на складські площі у період 2020-2025 років складе 138 млн кв.м. З 2020 по 2025 рік на європейському ринку сегмент онлайн-торгівлі збільшиться на $298 млрд., Що зажадає додаткових 28 млн кв.м складських площ.

Ще у червні у CBRE відзначали, що США до 2025 року буде потрібно додати понад 30 млн кв.м складських площ, призначених для онлайн-фулфілмента, щоб не відставати від очікуваного зростання продажів електронної комерції. Частка вакантних площ промислової нерухомості у США залишається низькою з початку року. Відповідно, з грудня минулого року ціни на оренду складів збільшилися на 25%.

Зростає і вартість робочої сили. У США, за попередніми даними Бюро статистики праці, у липні у складській галузі працювало 1,44 млн осіб. Це перевищило попередній рекордний максимум, встановлений у листопаді. Зайнятість у сегменті зростає вже третій місяць поспіль. Попит на складських працівників не просто не падає - заповнити штат повністю не вдається.

Тренд на дефіцит логістичних потужностей характерний не тільки для США. У Великобританії у цьому році планується побудувати близько 3,4 млн кв.м складських площ. Це більш ніж на 60% більше, ніж роком раніше. Складські приміщення стали останнім бумом у секторі нерухомості у країні, побивши рекорд по здачі площ. Всі ці склади будуть побудовані для підтримки швидко зростаючого зростання електронної комерції.

Джерело: E-pepper

Фото: Depositphotos

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.