Україна відмовиться від паперового документообігу вже до листопада

09.08.2021
1895

Фото: Advgazeta

Володимир Зеленський підписав Закон про впровадження безпаперового документообігу, а також заборону вимагати паперові документи у разі, якщо аналогічна інформація є у державних реєстрах. Про це повідомляє AIN.


Починаючи з 2020 року електронними публічними послугами через Єдиний державний веб-портал електронних послуг скористалося понад 570 тисяч громадян України. У зв’язку з цим виникла необхідність врегулювання питань, пов’язаних з наданням таких послуг, на законодавчому рівні.

«Завдяки режиму «без паперів» кількість е-послуг істотно збільшиться, а корупційна складова — буде остаточно знищена. Мінцифри активно працює над автоматизацією послуг, щоб виключити вплив людського фактора на прийняття рішень », — зазначив прем'єр-міністр України  Денис Шмигаль.

Закон набирає чинності через три місяці з дня опублікування. За цей час Кабінет Міністрів повинен затвердити план заходів щодо переведення публічних послуг в електронну форму.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.