Harrods у Британії запускає послугу оренди одягу

09.08.2021
1886

Фото: The Business of Fashion

Мережа люксових універмагів Harrods запускає послугу з оренди модного одягу у партнерстві з My Wizard HQ, пише The Guardian. Новина з'явилася на тлі чуток про те, що Керрі Джонсон вийшла заміж за прем'єр-міністра Бориса Джонсона в орендованому платті. При цьому, за оцінкою експертів, вартість наряду складає $3 976.


 

Асортимент буде включати 1000 речей від відомих дизайнерів. Клієнти зможуть орендувати їх на термін від 4 до 14 днів або купити. Ціни на оренду одягу на 4 дні складають від $30 до $550.

Крім питань стійкості, оренда розглядається як один з варіантів отримати доступ до одягу, яку вони зазвичай не можуть собі дозволити. «Більшість людей не можуть дозволити собі піти і купити костюм Gucci за 3000 фунтів стерлінгів, але майже всі можуть дозволити собі орендувати його за 30 фунтів у день. Ми всі користуємося послугами Airbnb. так чому б не робити те ж саме з одягом? », - каже фешн-експерт Джейн Шепердсоном.

  • Оренда одягу стала все більш популярною за останні декілька років. Крім фаст-фешн рітейлерів, таких як H&M, послугу запускають і люксові рітейлери. Наприклад, Ralph Lauren представив підписку на оренду одягу і аксесуарів The Lauren Look. Інший рітейлер класу люкс - Gucci, уклав партнерство з ресейл-платформою The RealReal.
  • Однак недавнє дослідження, проведене фінським науковим журналом Environmental Research Letters, показало негативний вплив сфери оренди одягу на екологію. Прихованими екологічними витратами виявилися витрати на доставку і упаковку. Оренда передбачає транспортування великої кількості речей, перевезення одягу туди і назад між складом і орендарем.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.