Акції Tencent подешевшали більш ніж на 10% після того, як китайські ЗМІ порівняли онлайн-ігри з наркотиками

04.08.2021
1527

Фото: Gaming on Phone

Акції компаній Tencent подешевшали більш ніж на 10% після того, як китайське державне видання Economic Information Daily назвав онлайн-ігри "опіумом". Про це повідомляє Reuters.


 

У результаті, акції найбільшої китайської компанії Tencent, що займається соціальними мережами і відеоіграми, впали більш ніж на 10% на ранніх етапах торгівлі, втративши майже $60 млрд за ринковою капіталізацією. Акції конкурента NetEase подешевшали ще більше - на 15,7%.

У газеті Economic Information Daily йдеться, що залежність від онлайн-ігор серед дітей дуже поширена, а це може негативно вплинути на їх розвиток. У статті ігри назвали "опіумом для розуму" і "електронними наркотиками". Також публікація містила заклик до подальших обмежень в області, з метою запобігання ігрової залежності та іншого негативного впливу на дітей.

Видання Economic Information Daily пов'язано з найбільшим державним інформаційним агентством Китаю — "Сіньхуа". Опіум — делікатне питання у Китаї, який поступився островом Гонконг Великобританії "на вічні часи" у 1842 році у кінці Першої опіумної війни через британський експорту речовини у Китай, де наркоманія стала широко поширеним явищем.

  • Китайська Tencent вже знаходиться під тиском влади, як і інші великі гравці технологічного сектора країни. За липень компанія втратила $170 млрд капіталізації на тлі тиску Пекіна.
  • У Китаї випуск компаніями онлайн-ігор вимагає схвалення регулюючих органів. А з 2019 року у країні особам молодше 18 років забороняється грати в онлайн-ігри з 22:00 до 8:00 ранку, і також обмежується сумарний час перебування у грі. NetEase, і Tencent ввели заходи щодо запобігання участі в іграх підлітків в позаурочний час, включаючи реєстрацію із зазначенням справжніх імен. Минулого місяця Tencent представила на смартфонах функцію розпізнавання осіб, що дозволяє переконатися, що гравець є повнолітнім.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.