Акції Tencent і Alibaba зменшилися на 4% через те, що Китай прагне посилити правила про недобросовісну конкуренцію в iнтернеті

17.08.2021
2421

Фото: Norvan Reports

Онлайн-операторам хочуть заборонити приховувати негативні відгуки і використовувати алгоритми для впливу на вибір користувача. На фоні цього, акції Tencent зменшилися на 3,5% у ході ранкових торгів, у той час як акції Alibaba зменшилися на 2,5%, повідомляє CNBC.


 

Наразі вартість акцій Tencent і Alibaba зменшилися на 4%.

Державне управління з регулювання ринку Китаю 17 серпня опублікувала проект правил для боротьбу з недобросовісною конкуренцією в інтернеті. 

Йдеться про такі правила:

  • Оператори не повинні надавати неправдиві дані, наприклад, про кількість кліків на контент.

  • Оператори не повинні приховувати негативні відгуки і показувати тільки позитивні.

  • Інтернет-платформи не повинні використовувати дані, алгоритми та інші способи для впливу на вибір користувача і захоплення трафіку.

  • Оператори не повинні використовувати алгоритми для збору і аналізу торгових даних конкурентів.

Регулятор повідомив, що може найняти сторонні організації для аудиту даних, якщо оператор порушить правила. Проект винесено на громадське обговорення до 15 вересня.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.