Jooble: більше 70% українських роботодавців готові перейти на 4-денний робочий тиждень для експерименту

21.07.2021
2762

Фото: Depositphotos

Думки українських роботодавців з приводу введення 4-денного робочого тижня в Україні розділилися навпіл: 52,5% вважають це можливим, а 47,5% вважають, що - ні, йдеться у дослідженні, проведеному сайтом з пошуку роботи Jooble. Однак, 71, 3% роботодавців готові розглянути перехід на 4-денний робочий у якості експерименту. В опитуванні Jooble взяли участь 345 українських роботодавців. Він проводився у період з 8 червня по 8 липня 2021 року.

Ставлення роботодавців до скороченого тижня

Більшість роботодавців - 71, 3% готові розглянути перехід на 4-денний робочий тиждень у своїй компанії, у якості експерименту. Йдеться про перебудову внутрішніх процесів таким чином, щоб продукт або послуга, яку надає бізнес, залишилася доступною для клієнтів без змін.

При цьому 28,7% взагалі не готові експериментувати зі зміною графіка співробітників. Серед ключових причин неготовності до скорочення робочого тижня: діяльність компанії не підходить для такого формату роботи, це може зменшити доходи компанії, сповільнить різні процеси у компанії, зменшить контроль за роботою співробітників.

Можливі перспективи, ставлення до заробітної плати

Серед можливих перспектив для компанії при переході на 4-денний робочий тиждень велика частина респондентів - 72% - відповіли, що це дасть більше свободи для працівників у вирішенні особистих питань. Крім того, роботодавці відзначили, що це допоможе зменшити офісні витрати компанії.

87,8% опитаних Jooble роботодавців відзначили, що готові залишити незмінною зарплату своїм співробітникам при зменшенні кількості робочих годин. А 12,2% вважають, що зарплату логічно зменшити у такому випадку.

 

Фото: Depositphotos

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.