Держпродспоживслужба скасує обидва штрафу для "Нової Пошти". У свою чергу компанія хоче внести зміни до закону "Про захист прав споживачів"

16.07.2021
1709

Фото: instagram.com/novaposhta.official

Держпродспоживслужбі рекомендували скасувати обидва штрафи щодо Нової Пошти на загальну суму у 326 млн грн. Про це у Facebook заявила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.


«За підсумками перевірки штрафи рекомендується (формулювання, згідно з нормою закону) скасувати. Впевнена, що так і станеться», — написала Магалецька. Також вона запропонувала компанії встановити у своєму додатку “кнопку”, яка дозволила б споживачеві поскаржитися на порушення прав на місці.

Магалецька зазначила, що за підсумками кейсу зі штрафом для "Нової Пошти" були зроблені серйозні висновки, які увійдуть в основу нових законодавчих норм.

У свою чергу, як повідомила пресслужба “Нової Пошти”, компанія пропонує  внести зміни  у закон “Про захист прав споживачів” задля захисту споживачів та припинення маніпуляцій контролюючих органів під час перевірок бізнесу.

«Компанія звертається до народних депутатів з конкретними пропозиціями змін у законі "Про захист прав споживачів". Їх внесення допоможе звести до нуля маніпуляції з боку контролюючих органів по відношенню до українського бізнесу», — йдеться у повідомленні.

Зокрема, компанія пропонує передбачити у законі чітке визначення поняття "створення перешкод у проведенні перевірки", тобто конкретної дії, за яку компанія може бути покарана. Крім того, розміри штрафів пропонується розраховувати від рівня неоподаткованих мінімумів доходів, а не від відсотку від реалізації.

  • Раніше Retailers повідомляв, що  Держпродспоживслужба Харківської області оштрафувала компанію “Нова пошта” майже на 326 млн грн. Компанія розцінює дію контролюючого органу як маніпуляцію державою своїх повноважень, і оскаржує штраф у Харківському окружному адміністративному суді.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.