Nordstrom купив пакет акцій чотирьох брендів одягу у британського онлайн-магазину Asos

13.07.2021
1520

Фото: NY Times

Мережа універмагів класу люкс Nordstrom придбала пакет акцій чотирьох брендів одягу: Topshop, Topman, Miss Selfridge і HIIT. Бренди належать британському онлайн-гігантові одягу Asos, який викупив їх у рітейлера Arcadia Group за £ 265 млн у лютому 2021 року.


 

Мета угоди, сума якої не розголошується, — залучити молоду аудиторію і дати вищезазначеним брендам новий виток, особливо у США і Канаді, спираючись на фізичний ритейл і онлайн-магазин Nordstrom. Asos надалі матиме оперативний і творчий контроль над брендами. Починаючи з осені, клієнти зможуть забирати замовлення, розміщені на Asos.com у магазинах Nordstrom і Nordstrom Rack.

Для Nordstorm угода також може допомогти збільшити продажі, оскільки рітейлер ще не досяг рівня своїх доходів до пандемії. За тримісячний період, що закінчився 1 травня, його продажі впали на 13% у порівнянні з 2019 роком. Підвищені витрати на робочу силу і доставку, а також збої у ланцюжку поставок посилили тиск на бізнес Nordstorm, пише CNBC.

  • Nordstrom є ексклюзивним дистриб'ютором Topshop і Topman у США з 2012 року. Зараз рітейлер матиме ексклюзивні права на роздрібну торгівлю для Topshop і Topman у Північній Америці, включаючи Канаду, і буде мати міноритарну частку в усьому світі.
  • У лютому 2021 Asos купила Topshop, Topman, Miss Selfridge і HIIT в Arcadia Group. Банкрутство призвело до закриття магазинів Topshop і Topman у Європі, також закрилися 11 магазинів Topshop і Topman у США.

Джерело: Chain Store Age

Переклад: Вікторія Лаврентій


 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.