Novus купив частку "Вересень Плюс" у спільному підприємстві "Асоціація регіональних мереж"

13.07.2021
4212

Фото: delo.ua

Антимонопольний комітет України надав дозвіл ТОВ "Новус Україна" на придбання частки ТОВ "Вересень Плюс" у спільному підприємстві ТОВ "Асоціація регіональних мереж" (ТОВ "АРС"). Про це йдеться у оприлюдненому комітетом рішення від 24 червня 2021 року, повідомляє "Укррудпром", за посиланням на "Інтерфакс-Україна".


Дозвіл на створення спільного підприємства ТОВ "Асоціація регіональних мереж" (АРС) Антимонопольний комітет надав ТОВ "Новус Україна" (Київ), ТОВ "Вересень Плюс" (Кропивницький) і ТОВ "Делікат Рітейл" (Черкаси) у 2019 році.

Тепер, за даними АМКУ, "Вересень Плюс" вийшов зі складу АРС 28 грудня 2020 року. При цьому 50% АРС контролював "Новус Україна", по 25% — "Вересень Плюс" і "Делікат Рітейл".

Згідно з угодою про спільну діяльність, управління АРС здійснюють спільно "Новус Україна" і "Делікат Рітейл".

АРС здійснює діяльність з надання агентських послуг своїм учасникам у сфері роздрібної торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами. Асоціація створена з метою сприяння конкуренції та забезпечення розвитку невеликих і регіональних торговельних мереж, забезпечення споживачів якісними товарами та сприяння розвитку і виходу на ринок регіональних і невеликих суб'єктів господарювання.

  • За даними сайту Novus, на липень 2021 року мережа в Україні налічує 47 магазинів.
  • За даними сайту компанії, "Вересень Плюс" розвиває спеціалізовані магазини алкогольної продукції, магазини "Файно Маркет" і магазини прилавкового типу. Мережа налічує понад 100 об'єктів у Кропивницького, Кривому Розі, Олександрії, Бобринці, Благовіщенському, Світловодську та інших містах.
  • ТОВ "Делікат Рітейл" створено у кінці березня 2019 року. Компанія розвиває мережу супермаркетів "Делікат", "Делікат комфорт" і "Делікат +". Згідно з даними на сайті рітейлера, станом на липень 2021 року мережа налічує 20 об'єктів у Черкасах, Смілі, селі Червона Слобода (Черкаська область) та інших.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.