Socar спростувала покупку мережi АЗС Glusco

12.07.2021
2463

Державна азербайджанська компанія Socar заявила, що не купувала мережу АЗК Glusco, а інформація у ЗМІ не відповідають дійсності. Про це повідомляється на сайті компанії.


«Нещодавні повідомлення у ЗМІ про придбання АЗС Glusco в Україні не відповідають дійсності», — йдеться у повідомленні.

Раніше секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що інформація про "нібито покупку мережі автозаправних станцій, яка належить Віктору Медведчуку, однією з комерційних структур", є неправдивою.

Роздрібна мережа АЗК Glusco в Україні налічує 127 автозаправних комплексів і шість нафтобаз. За даними "Інтерфакс-Україна", у  середині березня СБУ заявила про викриття масштабної схеми тіньової реалізації неякісних нафтопродуктів, орієнтовна сума ухилення від сплати податків становить близько 240 млн грн. Обшуки пройшли по всій Україні на об'єктах Glusco, які ряд ЗМІ пов'язували з народним депутатом Віктором Медведчуком. Glusco у судовому порядку заборонили продаж у її мережі бензинів і дизпалива, проби яких були відібрані майже на всіх об'єктах компанії, але реалізації скрапленого газу та інших товарів заборона не торкнулася.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.