Держпродспоживслужба скасує штраф, накладений на “Нову пошту”. Раніше це рішення викликало резонанс у соцмережах та обурення серед представників бізнесу

09.07.2021
1324

Державна споживча служба скасує накладені на групу компаній "Нова пошта" штрафи. Про це на своїй сторінці Фейсбук повідомила очільниця відомства Владислава Магалецька.


«Учора цілий день опікувалася цим питанням: проводила внутрішнє розслідування, ознайомилася з відеофіксацією, консультувалася з юристами. Розібрала ситуацію, як то кажуть, на молекули. Тепер у результаті: такого штрафу не буде. Тому що він неадекватний», – написала Магалецька.

Крім того, голова служби пообіцяла "розібратися" з винуватцями скандалу в Харківській області і з'ясувати мотиви такого вирішення.

Як повідомляв раніше Retailers, Держпродспоживслужба Харківської області оштрафувала компанію "Нова пошта" майже на 326 млн грн. Приводом для штрафу стала скарга клієнта компанії про зіпсовану посилку на суму 500 грн. 

За інформацією AIN, багато ЗМІ написали про ситуацію, а розмір штрафу викликав резонанс у соціальних мережах. На сторону компанії стали багато підприємців, включаючи співвласника мережі кінотеатрів "Планета Кіно" Дмитра Деркача, співзасновника Monobank Олега Горохівського та екс-президента компанії "Київстар" Петра Чернишова.

Як повідомляє прес-служба "Нової пошти", 9 липня відбулася зустріч співвласника Вячеслава Климова з головою Державної споживчої служби Владиславою Магалецькою у рамках Спілки українських підприємців. 

«Комісія, яка розслідувала справу у Харкові, попередньо встановила багаточисленні порушення законодавства під час проведення перевірки. Попередньо Голові Держспоживслужби буде рекомендовано повністю скасувати рішення про штраф у Харкові на суму 151 млн гривень. Комісія, що розслідує справу у Чугуєві, ще не завершила свою роботу і планує завершити її до 15 липня», — відзначили в компанії.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.