LVMH почав співпрацювати з компанією з переробки тканин Weturn

01.07.2021
1759

Фото: profashion.ru

Модний конгломерат LVMH уклав партнерську угоду з компанією з переробки тканин Weturn, повідомляє Fashion United. Компанія буде переробляти невикористані матеріали брендів у котушки з нитками. Цей крок з боку LVMH виконаний в рамках екологічної програми luxury group Life 360.


«Наша мета - сприяти відродженню європейської текстильної промисловості, демонструючи, що цінність продукту полягає у його сировину», - зазначила Софі Піньєра, засновник Wereturn.

LVMH не назвав, який з дизайнерських брендів займається переробкою текстилю. Проблема з вторинною переробкою відомих тканин полягає в тому, що вони можуть повернутися на ринок, коли будуть використовуватися іншим брендом. LVMH буде прагнути до того, щоб перероблені текстильні вироби не були пізнавані на ринку. У компанії також заявили, що прагнуть продовжити термін служби своєї продукції за рахунок надання клієнтам ремонтних послуг і, у довгостроковій перспективі, пропонувати товари з мінімальним впливом на навколишнє середовище.

Weturn була створена в 2020 році і запустила мережу по переробці тканин, які захищені інтелектуальною власністю, зв'язавши виробників текстилю і модні будинки. Компанія перетворює одяг в нову якісну пряжу і тканини, які на 100% відслідковуються і виробляються в Європі.

У той час як рівень рециркуляції замкнутого циклу у текстильній промисловості у даний час складає менше 1%, ініціатива Weturn дозволяє модним будинкам переробляти непроданий одяг, захищений інтелектуальною власністю, після розгляду рішень про пожертвування і повторному використанні для створення нових екологічно чистих текстильних виробів.

 

 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.