Фізичні особи підприємці незабаром зможуть подавати звіти та сплачувати податки через "Дія"

13.04.2021
1924

Фото: news.dtkt.ua

12 квітня 2021 року Міністерство цифрової трансформації (Мінціфри) з Державною податковою службою (ДПС) оголосили про те, що незабаром в мобільному додатку та на сайті «Дія» можна буде здавати звітність та сплачувати податки, пише видання Ain.ua з посиланням на повідомлення Мінцифри 


 

В "Дія" можна буде:

  • Задекларувати доходи.
  • Сплатити податки і збори ФОП (єдиний податок та ЄСВ).
  • Отримати довідку про доходи і сплачені податки.
  • Переглянути дані про стан розрахунків з бюджетом.

Перші послуги, пов'язані з податками, будуть доступні для ФОП 1-3 груп без найманих працівників, що працюють за спрощеною системою оподаткування. Запустити такі послуги планують після Diia Summit, в кінці квітня цього року.

У відомстві також обіцяють максимально автоматизувати заповнення декларації. Для прикладу, бланк декларації про доходи та податки для ФОП - це форма на кількох аркушах з безліччю полів. У відомстві обіцяють, що при заповненні декларації в "Дія" майже всі поля за користувача заповнить система, потрібно буде відповісти тільки на 4 питання.

Через "Дія" українці також будуть отримувати оповіщення про крайні терміни оплат, наявність податкових зобов'язань або боргів.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.