5 секретів успішної викладки товарів у магазині. Автоматизація процесу планограмування за допомогою сервісу PlanoHero

29.04.2024
834
PR матеріал

Фото: PlanoHero

Успішна викладка товарів у магазині - це більше, ніж просто розміщення на полицях. Для ефективної та привабливої викладки важливо врахувати місця для розташування, параметри товарів, принципи мерчендайзингу, попит, продажі та багато інших факторів. Правильне планування в магазині допомагає створити привабливе середовище для покупців, а невдале розміщення товарів може призвести до хаосу та втрати продажів. 


Планограма - цифровий варіант викладки товарів на полицях або віртуальна схема розташування товарів на обладнанні в магазині.

Якісно розроблена планограма і викладка відповідно до неї дозволяють брендам виділятися серед інших товарів і максимізувати продажі.

Для роботи з планограмами ритейлери використовують спеціальні інструменти, які спрощують процес розробки викладки.

PlanoHero - один з таких інструментів. Це сервіс, що допомагає автоматизувати весь процес планограмування від створення планограм до контролю їх виконання в магазинах. 

Ось п'ять секретів успішної викладки товарів, які стають доступними завдяки PlanoHero:

секрет#1

Автоматизація планограмування

Тільки програма повного циклу може покрити увесь комплекс процесу планограмування. Обравши PlanoHero не потрібно буде балансувати між різними інструментами. Кожен функціонал у сервісі PlanoHero послідовно продовжує інший. Комплекс цих процесів дає можливість контролювати усі етапи планограмування від створення планограм до аналізу ефективності викладки.

PlanoHero - процесінговий інструмент, який забезпечує автоматизований процес роботи з планограмами, що дозволяє магазинам значно заощадити час та зусилля на створенні планограм.

Функціонал програми для автоматизації планограмування PlanoHero включає:

  • Побудова плану магазину

  • Створення обладнання

  • Створення планограм

  • Робота з асортиментом

  • Налаштування викладки

  • Створення правил викладки та AI генерація викладки

  • Відправка планограм в магазин

  • Виконання викладки в магазині

  • Перевірка фотозвітів реалограм

  • Мобільний додаток PlanoHero

  • Аналіз ефективності планограм

  • Теплова карта руху відвідувачів

секрет#2

Оптимізація асортименту та ефективне управління запасами

Ефективна робота з планограмами дозволяє магазинам швидко адаптувати асортимент до змін у попиті та стратегіях продажу і застосовувати зміни на планограмах. 

Сервіс PlanoHero допомагає контролювати зміни в асортименті: 

  • отримувати дані щодо нових SKU, які необхідно викласти на планограми;

  • вчасно виявляти товари, які підлягають видаленню з планограм;

  • відстежувати товари, які повільно продаються;

  • проводити швидку ротацію, замінюючи неактивні товари на планограмах у декілька кліків.

секрет#3

Швидке створення планограм за допомогою Правил викладки

Автоматичне формування викладки на планограмі допомагає заощадити час та ресурси спеціалістів. Функціонал сервісу PlanoHero дозволяє швидко налаштувати викладку на планограмі, враховуючи параметри товарів та обладнання, дані продажів та принципи мерчендайзингу. 

Модуль сервісу Правила викладки допомагає створити власні правила викладки у декілька кліків, групуючи товари за різними параметрами та з можливістю застосувати їх у будь-якому магазині мережі. 

Також користувачі сервісу можуть спробувати згенерувати правила викладки за допомогою штучного інтелекту. Спробуйте самостійно створити правило для викладки на планограмі. Задавши власні умови для генерації викладки, AI заповнить полиці відповідно до потреб мережі.

секрет#4

Контроль виконання викладки

Ще один секрет ефективного процесу планограмування - це можливість своєчасного контролю за виконанням планограм в магазинах.

За допомогою PlanoHero можна відправити планограми в магазини та відстежити час виконання за допомогою тайм трекера. Після виконання викладки на торгових точках, менеджери магазинів сформують фотозвіти реалограм і відправлять їх на перевірку через сервіс. Таким чином, центральний офіс зможе перевірити точність виконання викладки. Виявивши невідповідності на фотозвітах менеджер може швидко повернути планограму на повторне виконання в магазин. 

секрет#5

Додаток PlanoHero

PlanoHero Layout app спрощує комунікацію між центральним офісом та магазинами. Менеджери отримують у додатку сповіщення про нові планограми, можуть переглядати їх комплектації та розміщувати товари на полицях без потреби у друку планограм. За допомогою додатку PlanoHero, менеджери можуть створювати та надсилати фотозвіти виконаних планограм, слідкувати за статусами виконання викладки та відстежувати час виконання завдань.

Останні новини від PlanoHero. Нова система підписки на сервіс

PlanoHero розробили нову систему доступу до сервісу за платною підпискою.

Відтепер  у сервісі PlanoHero доступні три тарифні плани з різним функціоналом для роботи з планограмами. 

Тарифні пакети Starter, Pro та Enterprise враховують потреби різних мереж та вирішують завдання створення, оптимізації та управління планограмами, а також аналізу їх ефективності. Порівняння планів та їх функціоналу можна переглянути на сайті.

PlanoHero Starter ідеально підходить тим, хто шукає базовий, але ефективний функціонал для створення планограм. 

PlanoHero Pro пропонує розширені можливості для мереж. Цей план для ритейлерів, яких цікавить не тільки створення планограм, але й можливість індивідуальних налаштувань викладки та контролю виконання планограм в магазинах. 

PlanoHero Enterprise надає повний контроль та автоматизацію усього процесу планограмування в мережі. Це доступ до повного функціоналу сервісу, включаючи створення планограм, налаштування викладки, роботу з асортиментом, контроль виконання планограм, мобільний додаток PlanoHero Layout та модуль аналітики.

Цей план найкраще підійде для середніх та великих мереж, для яких найбільшою потребою є  автоматизація планограмування і скорочення часу та ресурсів на рутинні процеси.

Спробуйте безкоштовне демо сервісу та дізнайтесь як PlanoHero може допомогти автоматизувати процеси у вашій мережі!

Налаштуйте ефективний процес планограмування у мережах разом з PlanoHero. Технологія компанії та експертиза спеціалістів об'єдналися для організації ефективної роботи ритейлу. 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.