За рік кількість активних користувачів додатку “Термінал” ПриватБанку зросла у 5 разів

19.02.2024
1408

Фото: ПриватБанк

Українські підприємці все частіше вибирають для прийому оплати за товари та послуги зручний банківський сервіс, який дозволяє використовувати у якості POS-терміналу власний смартфон. Як повідомив керівник напрямку торгового еквайрингу ПриватБанку Сергій Макаренко, за останній рік кількість торговців, що завантажили додаток “Термінал” ПриватБанку та зробили щонайменше одну транзакцію зросла майже у пʼять разів з 14 до 48 тисяч, а загалом додаток встановили 83 тисячі клієнтів. 


Проста для інсталяції технологія додатку “Термінал” дозволяє налаштувати прийом безготівкових платежів за лічені хвилини та бути зручними для клієнта і конкурентоспроможними та ринку. Саме з “Терміналом” підприємці приймали безготівкові оплати під час блекаутів та дотримувалися вимог законодавства щодо обовʼязкового ведення розрахункових операцій, - відзначив Сергій Макаренко. - Подією року для України став запуск “Терміналу” для iPhone - ми третя країна в Європі та сьома у світі, де бізнес може приймати оплату картками без POS-терміналів, маючи лише iPhone”.

ТОП 5 підприємців та бізнесів, що найчастіше використовують прийом оплати через смартфон та “Термінал”:

  1. Торгівці на продовольчих та промислових ринках;

  2. Крамниці товарів для дому;

  3. Продуктові крамниці;

  4. Салони краси;

  5. Кафе та ресторани.

У 2023 за допомогою “Терміналу” українці оплатили 7,8 мільйонів покупок на суму понад 3,2 млрд грн. При цьому середній чек у торгівців, що користуються додатком “Термінал” на iPhone становить 681 грн, а на Android пристроях - 415 грн.

За кількістю оплат через “Термінал” та смартфон лідирують продуктові крамниці - майже 600 тис за рік, та заклади громадського харчування - 420 тисяч. Найбільший середній чек  - у салонах краси (1 550 грн) та магазинах електроніки (1 520 грн).   

Кожний четвертий з активних користувачів “Терміналу” - понад 12 тисяч підприємців - підключив та постійно користується сервісом програмного реєстратора розрахункових операцій ПРРО “Каса”, який працює безпосередньо в додатку. Такий сервіс вже врахований до тарифу з еквайрингу: 1,3% від транзакції для користувачів додатку “Термінал”. 

 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.