Ритейлер 7-Eleven тестує безпілотну доставку авто, дронами та роботами

21.01.2022
1472

Фото: 7-Eleven

7-Eleven розвиває безпілотні способи доставки у різних країнах присутності. Наприклад, у партнерстві з Nuro у грудні минулого року ритейлер запустив у тестовому режимі безпілотну доставку у Каліфорнії, у містечку Маунтін-В'ю. А цього місяця компанія запустила доставку замовлень дронами у Японії.


Замовлення у Каліфорнії доставляють пристрої Toyota Prius, оснащені автономною навігаційною системою Nuro. Зробити замовлення можна через додаток ритейлера 7Now.

На даний момент отримувати замовлення можна лише з одного магазину з 8:00 до 21:00. Товари доставляють приблизно за 30 хвилин після підтвердження замовлення. Ритейлер не бере додаткову оплату за доставку. У перспективі 7-Eleven планує розширити експеримент роботами-доставниками Nuro R2 bots. Буде розширено й географію роботи нових кур'єрів.

Nuro 7-11 partnership autonomous delivery

Також 7-Eleven став першим відомим продуктовим ритейлером, який запустив доставку за допомогою роверів від імені бренду, не вдаючись до послуг третіх сторін. Тестове використання роботів-кур'єрів проходить у Сеулі, де нові помічники доставляють пакети з покупками вагою до 25 кг. Вартість доставки складає $2,5. У компанії пояснюють, що роботам складно працювати у центрі Сеула, адже численні хмарочоси можуть блокувати супутникові сигнали, необхідні для роботи GPS робота. Щоб подолати цю проблему, роботів Neubie постачають камери та датчики.

7-Eleven у минулому експериментувала з автономною доставкою. У 2016 році компанія випробувала автономну доставку до Ріно, штат Невада, з компанією Flirtey. 

Наразі компанія розпочала тестування 20-хвилинної доставки дронами у місті Фукуока, Японія. Ця ініціатива є частиною токійського проекту «Створення бізнес-моделей для логістичних послуг за допомогою дронів».

Компанією, яка відповідає за нагляд за пілотною програмою, є ANA Holdings. Його головна мета — випробувати доставку дронів у приміські райони як безпечну та практичну послугу, а також для частково густонаселених територій. Пристрій зможе витримувати приблизно 5 кг товарів. Ритейлер планує запустити доставку дронами як постійну послугу в Японії у 2025 році.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.