Мережа «Аврора» викупила у Dragon Capital зруйнований склад під Києвом

22.08.2024
1623

Фото: transexpo.ua

ТОВ «Вигідна покупка», що є оператором мережі мультимаркетів «Аврора», 21 серпня завершило угоду з придбання майнового комплексу, який раніше належав ТОВ «Вест Гейт Логістик» із групи Dragon Capital. Це логістичний комплекс West Gate Logistic під Києвом, що складався з двох будівель. Менша за площею працює, більша – зруйнована через бойові дії. Її «Аврора» планує відбудувати. Про це пише Forbes


Комплекс, який перейшов у власність «Аврори», включає земельну ділянку площею 14,4 га, офісні та складські приміщення площею приблизно 7000 кв. м, зруйноване приміщення площею 90 000 кв. м. Цей комплекс є одним із найбільших складських обʼєктів у Київській області.

«Ми плануємо відновити зруйнований склад у дві черги», – розповідає співзасновник і СЕО мережі мультимаркетів «Аврора» Тарас Панасенко.
На першому етапі компанія відновить орієнтовно 45 000 кв. м із вбудованими сховищами до кінця 2025 року. На другому етапі – ще 45 000 кв. м до кінця 2026 року.

«Ми обрали саме цей обʼєкт для придбання, оскільки він гарно підходить нам за розмірами та розташуванням і в майбутньому дасть змогу швидше та якісніше доставляти товари до Києва та його околиць», – каже Панасенко.

Компанія вирішила інвестувати саме у зруйнований майновий комплекс, оскільки відновити будівлі вдасться набагато швидше і з меншими витратами, ніж будувати все з нуля, пояснив співзасновник «Аврори».

Деталі угоди компанії не озвучують. 

Dragon Capital і «Аврора» вже мають досвід співпраці: ритейлер орендує першу чергу в індустріальному парку M10 Industrial Park у Львові. 

Загалом в «Аврори» є п’ять логістичних потужностей: три розподільчі центри і два хаби сортування, зокрема складський комплекс у Львові. 

Мережа магазинів «Аврора» розширюється як в Україні, так і за кордоном. Нині вона налічує понад 1400 магазинів на території України та 25 магазинів у Румунії.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.