Перший український сервіс для спільного придбання прибуткової нерухомості Inzhur оголосив результати за січень–серпень 2022 року

04.10.2022
3646
Перший український сервіс для спільного придбання прибуткової нерухомості Inzhur оголосив результати за січень–серпень 2022 року
Партнерский матеріал

 

 

Незважаючи на війну, перший український REIT (Real Estate Investment Trust) — компанія Inzhur (Інжур) — у повному обсязі виплатив дивіденди за фондом «1001» (будівля магазину Сільпо в Лісниках) — це 433 948 USD, а річна дохідність склала 10,1 % у USD в перерахунку на гривню за курсом НБУ.


 

 Попри стрибки курсу валют, повномасштабну війну та падіння виручки магазину, фонд виконав усі зобов’язання перед інвесторами. Результати за січень-серпень 2022-го року: 

  • Співвласники нерухомості отримали 12 988 816 грн дивідендів, що складає 433 948,66 доларів США за курсом НБУ на момент виплати;

  • Дивіденди в розрахунку на 1 м² склали 3 604 грн або 120,41 доларів США;

  • Дохідність у річному вимірі склала 10,1% у доларах США.

 

Таких високих результатів вдалося досягти завдяки трьом важливим рішенням:

  • Дивіденди в березні та квітні виплачувалися з гарантійних платежів, які були отримані при підписанні договору оренди. 

  • Фонд був вимушений надати орендарю знижку на оренду з березня по жовтень 2022 року. 

  • У той же час Inzhur, як керуюча компанія фонду, прийняв рішення відмовитися від винагороди за управління об’єктом на період достатній, щоб компенсувати зазначену знижку.

 

Результати прокоментував засновник Inzhur Андрій Журжій:

«Наша основна ціль — забезпечити стабільний пасивний дохід наших співвласників нерухомості. Війна стала справжнім і жорстким випробуванням сервісу Inzhur на міцність. 

Сьогодні ми пишаємося тим, що не дивлячись на падіння виручки орендаря на 40-50% у перші місяці повномасштабної війни з росією, а також девальвацію гривні на більше, ніж 30%, ми змогли забезпечити своєчасні щомісячні виплати нашим співвласникам нерухомості на довоєнному рівні».

Inzhur і надалі розвиває високоякісні об’єкти нерухомості, що здані в довгострокову оренду топовим українським та міжнародним компаніям, і планує виставити їх на продаж новим інвесторам. Наразі будь-хто може інвестувати у фонд «1001» — будівля магазину Сільпо в Лісниках.

 

Inzhur — нерухомість, що працює для тебе.

Сайт: https://www.inzhur.reit/ 

Facebook: https://www.facebook.com/InzhurREIT 

 

Ольга Керасюк

Менеджер з продажів Inzhur

+38 044 290-76-88

https://www.inzhur.reit/ 

Адреса компанії: м. Київ, Велика Житомирська, 6/11

 

Фото об’єкту «1001» (будівля магазину Сільпо в Лісниках):  

 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.