Індекс Борщу виріс у 2 рази за останні роки – дослідження Poster

17.09.2024
1173

Фото: Presidio of San Francisco

Вартість тарілки борщу в закладах України за останні роки виросла удвічі: з 55 грн у 2020 році до 110 грн у 2024.  Про це пише ресторанне медіа «Реве та стогне ресторатор» з посиланням на дослідження української компанії з автоматизації закладів Poster. 

Найдорожче тарілка борщу коштує у закладах Миколаївщині (130 грн) та Херсонщині (129 грн), слідом йдуть Харківщина (120 грн) та місто Київ (110 грн). Натомість найнижчі ціни на українську страву на Тернопільщині (60 грн) та Сумщині (65 грн).

Популярність борщу зростає. За прогнозом Poster до кінця 2024 заклади продадуть майже у 2 рази більше порцій цієї страви, ніж у 2020 році. 

А всього за 5 років клієнти Poster продали 5 015 841 порцій борщу ❤️

Індекс Борщу — економічний показник, який допомагає оцінити, наскільки велика різниця в цінах на однакові товари та послуги в різних регіонах. 

Poster – український лідер серед систем автоматизації кафе та ресторанів. Це екосистема технологічних рішень для HoReCa: каса, програмне РРО, склад, фінанси, аналітика, CRM, QR оплати та чайові. 

Компанія заснована у 2013 році в Дніпрі Родіоном Єрошеком та Олександром Рижковим. 23 000 закладів в Україні працюють з Poster. Серед них великі мережі «Галя Балувана» та IQ Pizza, ресторани «Наживо» Олексія Повторейка у Києві, «Кеди-Дніпро» Дениса Жаткіна, Marevo та «МІф» Артема Яценко та Василя Будуровича у Львові та інші.

 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.