«АТБ-маркет», «Сільпо», Novus, Varus та «Auchan Україна» приєднаються до програми Національний кешбек

29.08.2024
642

Фото: пресслужба Сільпо

Найбільші продуктові мережі України підтвердили приєднання до програми Національний кешбек. Про це Forbes Ukraine розповіла виконавча директорка Ukrainian Food Retail Alliance (UFRA) Наталія Петрівська. З 2 вересня громадяни отримуватимуть компенсацію 10% вартості куплених ними українських товарів, виробники яких зареєструвались у програмі.


На початок вересня «АТБ-маркет», «Сільпо», Novus, Varus та «Auchan Україна» офіційно приєднаються до програми і долучаться до її бета-тестування.

«Ритейлери вважають, що окрім підтримки українських товарів, програма допоможе виділити прозорих гравців ринку роздрібної торгівлі, адже для нарахування кешбеку продавець повинен видати покупцю фіскальний чек», – розповіла Петрівська. 

Зараз проводяться останні консультації з Мінекономіки та внутрішні технічні узгодження в торговельних мережах. Кожна мережа самостійно повідомить покупцям про запуск роботи програми Національний кешбек у магазинах. «Важливо, щоб у програмі зареєструвалися якомога більше виробників, адже від цього залежатиме, чи нарахується кешбек на їхній товар», – зазначила Петрівська. 

Передбачається, що перелік виробників і товарів, які приєднаються до програми, поступово збільшуватиметься протягом вересня. Сам перелік товарів, на які поширюватиметься кешбек, буде опублікований на сайті «Зроблено в Україні». 

Заначені торговельні мережі обслуговують понад 5 млн українців щодня. 

20 серпня Кабмін затвердив порядок надання грошової допомоги «Національний кешбек», який має стати частиною великої урядової кампанії «Зроблено в Україні».

Отримані кошти можна буде витратити на послуги: медичні, комунальні, спорт, кіно, квитки на потяг та інші. Або задонатити на ЗСУ чи купити військові облігації. Максимальний обсяг кешбеку – 3000 грн за місяць.

Кешбек надаватиметься на товари українського виробництва, зокрема ліки і медичні вироби. Кешбек не буде нараховуватися на підакцизні товари. 

Участь покупців, виробників, продавців і банків у програмі добровільна, тож чи є кешбек на конкретний товар у конкретному магазині, покупця інформуватиме магазин. Це також можна буде перевірити на сайті програми.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.