В які проекти інвестує співвласник АТБ Буткевич у останні два роки

27.02.2024
381

Фото: АТБ

Група BVG та її власник Геннадій Буткевич з початку повномасштабного вторгнення інвестували у проєкти в Україні майже 3 млрд грн, повідомили Forbes у пресслужбі групи. Основними напрямками для інвестицій BGV є девелопмент, видобуток, переробка і гуманітарні проєкти.


З 24 лютого 2022 року група компаній BGV Group Management Геннадія Буткевича інвестувала у нові проєкти, підприємства, соціальні та освітні ініціативи майже 3 млрд грн (₴79,2 млн). Основні напрямки для інвестиційної компанії є освітні проєкти, благодійна та гуманітарна діяльність, девелопмент, видобуток, переробка, розвиток спорту та спортивної інфраструктури, розповіли в пресслужбі компанії.

Зокрема, компанія інвестувала у щебеневий завод на Житомирщині потужністю 1,5 млн т, із повністю новим технопарком та власною залізничною інфраструктурою. Орієнтовні інвестиції у розвідку та запуск підприємства сягнули майже 850 млн грн (₴22 млн).

У 2023 році BGV розпочала проєктну роботу по організації будівництва у Житомирі нового стадіону та житлового еко-масиву. «Компанія націлена власним коштом розвивати спортивну та рекреаційну інфраструктуру в області», – кажуть у пресслужбі BGV. 

На гуманітарні проєкти компанія направила 878 млн грн. У цю суму входить як пряма фінансова допомога, так і товарна підтримка від партнерів-донорів. Надалі компанія також планує продовжувати розвивати графітовий та берилієвий напрями видобування.

BGV Group Management – інвестиційна компанія власника Геннадія Буткевича, яка розвиває бізнеси та проєкти в секторах видобутку, переробки, енергоефективності, ритейлу та девелопменту.

Forbes оцінює статки Буткевича в $530 млн. Він володіє АТБ і вкладає в родовища рідкоземельних металів, урану і графіту в Житомирській і Кіровоградській областях. Буткевичу також належать Спортивний клуб «Восход» і Кінний клуб сімейного типу Equides Club, де проводять змагання з гольфу і боксу.

Влітку 2021 року BGV Group придбала футбольний клуб «Полісся», який у сезоні 2022-2023 років виборов собі місце в Українській Премʼєр-Лізі.

У 2024 році компанія планує розпочати будівництво одного з найбільших виробничих комплексів у Європі, потенційна потужність якого становитиме 50 000 т графітового концентрату на рік та 19 000 т сферичного графіту для літій-іонних батарей. Це може покрити значну частину потреб ринку ЄС, заявляв член Ради директорів BGV Group Management Сергій Войцеховський, посилаючись на експертну оцінку.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.