McDonald's відкриє 10 000 ресторанів і намірився відібрати частину ринку у Starbucks

07.12.2023
459

Фото: пресслужба McDonald’s

Керівництво McDonald's оголосило про плани розширення до 2027 року, що включає значне збільшення кількості ресторанів по всьому світу та запуск нової мережі. Про це пише Liga.Net з посиланням на ВВС.


Згідно з планами McDonald's відкриє 10 000 нових ресторанів, і лише 900 із них – у США. Таким чином у McDonald's буде вже близько 50 000 ресторанів.

Ще 1900 ресторанів відкриють на міжнародних ринках, де компанія безпосередньо керує власними закладами. Інші 7000 – на міжнародних ліцензованих ринках, більшість з яких буде відкрито у Китаї.

Виконавчий директор компанії Кріс Кемпчинскі заявив, що Китай, зрештою, може стати найбільшим ринком McDonald's.

Також компанія заявила про відкриття нової мережі кав'ярень CosMc's, яка працюватиме у тому ж сегменті ринку, що й Starbucks.

Перший CosMc's відкриється вже у грудні в передмісті Чикаго, а до кінця 2024 року планується відкриття ще близько десяти закладів, переважно у Техасі.

Назва нового бренду походить від талісмана McDonaldland – прибульця з космосу, який з'являвся у рекламі наприкінці 1980-х – на початку 1990-х років.

У меню ресторану будуть переважно солодощі та кава, а також кілька традиційних страв McDonald's.

Згодом мережу CosMc's розширять на міжнародні ринки.

Читайте також: McDonaldʼs використовуватиме ШІ-інструменти Google у своїх ресторанах

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.