Дистрибʼютор зоотоварів Suziria Distribution інвестував 40 млн грн у новий склад на Київщині

25.10.2023
647

Фото: Forbes

Український дистрибʼютор зоотоварів Suziria Distribution (входить у Suziria Group) відкрив інноваційний склад у Київській області площею понад 8000 кв.м. Приміщення на початку великої війни було пошкоджене через обстріли. Сума інвестицій у проєкт – понад 40 млн грн, пише Forbes з посиланням на пресреліз компанії


Ключові факти

  • Склад розташований у селі Колонщина у Київській області. Для нього заплановано створення 170 робочих місць. 
  • Підготовка та запуск роботи комплексу зайняли шість місяців. Сума інвестицій в проєкт склала понад 40 млн грн. 
  • Новий склад стане другим розподільчим центром дистрибуції для поповнення філій компанії в Харкові та Львові, а також постачання продукції клієнтам у центральні та південні регіони, зазначається у повідомленні.
  • В компанії відзначають стратегічне розташування нового складу, що допоможе організовувати швидку та зручну логістику продукції у різні регіони України.
  • З додаванням складу в Київській області, мережа Suziria Distribution тепер складається з обʼєктів у Харкові, Львові та Києві. 
  • Suziria Distribution нараховує майже 5000 торгових точок у своєму покритті. Кількість магазинів збільшується, зазначають в компанії. При цьому спостерігається тенденція зменшення площ нових магазинів. Якщо до війни точки продажу зоотоварів займали 60-80 кв.м, то зараз це переважно приміщення розміром 20-40 кв.м. А менші магазини потребують більш частого поповнення асортименту, йдеться у пресрелізі.

За даними CBRE Ukraine, протягом 2022 року через війну було повністю або частково зруйновано майже 380 000 кв.м складських площ, що становить 21% від загального обсягу у Київському регіоні. 

Рішення про відкриття логістичного об’єкта компанія прийняла ще до 24 лютого, але, з вторгненням РФ, проєкт поставили на паузу. У квітні 2023 року Suziria Distribution відновила роботу над запуском складу.

Крім відкриття складу на Київщині, Suziria Group готує до запуску додаткову логістичну послугу для інших гравців зооринку. Компанія готує до запуску ще одне власне виробництво корму для тварин, площею 1600 кв. м, у місті Калуш Івано-Франківської області.

Об’єкт розрахований на виготовлення близько 600 т продукції на місяць. На виробництві працюватиме 32 працівники на кожній зміні. 

Suziria Distribution – одна з найбільших дистриб’юторських компаній України у сфері оптової торгівлі на ринку зооіндустрії, що входить до української сімейної групи компаній Suziria Group. Компанія представляє портфель брендів від 29 партнерів-постачальників в країнах Європи, Азії та Америки. Suziria Distribution поставляє зоотовари до 5000 торгових точок в Україні.

Suziria Group – українська сімейна компанія, яка розвиває зооринок понад 30 років. До складу входять компанії Suziria Brands, Suziria Distribution і омніканальна мережа зоомагазинів MasterZoo. Компанія працює по всій території України та за її межами, експортуючи власні бренди, серед яких Priroda, ProVet, PET Fashion, Special One, Savory та Essence.

Авторка: Ганна Мотреску

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.