Мережа АЗК WOG розпочала співпрацю з «Українською агенцією з авторських та суміжних прав»

10.10.2023
693

Фото: пресс-служба «УААСП»

Bсе більше українських компаній обирають цивілізовану модель ведення бізнесу. Відтак, у взаємодії  з авторською спільнотою «Українська агенція з авторських та суміжних прав» впроваджують культуру з належного використання  музики в публічних місцях.


Громадська організація «УААСП» оголосила про надання дозволу на використовування музичного контенту одній з найбільших мереж автозаправних комплексів України – АЗК WOG. Віднині автори та виконавців, що передали права на управління в ГО «УААСП», будуть отримувати роялті за використання їхніх музичних творів в мережі АЗК WOG.

Геннадій Карлінський, директор з маркетингу мережі АЗК WOG: «Внутрішнє музичне оформлення АЗК WOG завжди відповідало вимогам щодо авторських та суміжних прав. Проте співпраця з «Українською агенцією з авторських та суміжних прав» – це не лише можливість отримати доступ до значно ширшого каталогу українських творів, але й гарантія підтримки наших виконавців та авторів. Безперечно, сьогодні бізнес має бути опорою для держави та суспільства: сплачувати податки, реалізовувати соціальні проєкти, поважати авторську працю. Це дає змогу авторам отримувати винагороду за свій креативний продукт, створювати новий контент, щоб наші діти росли на вітчизняній музиці та піснях».

WOG – одна з найбільших національних мереж автозаправних комплексів із 23-річною історією. 

Валерій Харчишин, генеральний директор ГО «УААСП»: «Це перша велика мережа автозаправних станцій, що підписала з нами угоду, і ми щиро вдячні за цей соціально-відповідальний крок. Адже отримання справедливих роялті для авторів це не тільки фінансова подяка за їхню творчість та надання їм можливості й надалі розвивати музичну культуру, зокрема українську, це елементарне дотримання законів України. Ми прагнемо стати європейською державою, боремося з корупцією, працюємо над законодавством, то настав час і в авторській сфері прийти до системи, яка давно працює в усіх розвинутих країнах. Отже ми сподіваємося, що прикладу АЗК WOG послідують й інші мережі, і ми скоро сповістимо про нові угоди».

Нагадаємо, нещодавно ГО «УААСП» також оголосила про початок співпраці з українськими радіостанціями та мережею магазинів Samsung Experience Store.

Мережа автозаправних комплексів WOG нараховує близько 370 об'єктів у всіх областях України, за винятком тимчасово окупованих територій. WOG є однією з найбільших українських монобрендових мереж АЗК на вітчизняному ринку нафтопродуктів. Всі нафтопродукти в мережі WOG – виключно імпортного виробництва і відповідають стандарту Євро-5. Компанія активно розвиває супутні сервіси та послуги, зокрема мережу WOG CAFE і WOG MARKET. 

ГО «УААСП» – перша та єдина в Україні організація колективного управління (ОКУ) авторськими правами на музичні та драматичні твори, визнана світовим товариством авторів CISAC та є повноцінним членом глобальної конфедерації. Завданнями агенції є: збір, розподіл і виплата авторської винагороди для митців України та світу, а також юридичний захист інтересів авторів. Каталог організації на сьогодні налічує понад 4000 українських авторів та десятки тисяч їхніх творів, а також майже весь світовий репертуар, що налічує понад 100 мільйонів творів.

Текст і фото: пресс-служба «УААСП»

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.