Українська мережа "Аврора" почала відкривати магазини за кордоном

06.10.2023
1055

Найбільша в Україні мережа магазинів формату one dollar store – Аврора Мультимаркет – у четвер, 5 жовтня, відкрила перший магазин у Румунії, повідомив її співзасновник та гендиректор Тарас Панасенко у Facebook. Заклад розташований у місті Сучава, що неподалік від Чернівців. Про це пише ЛІГА.Бізнес


Для того, щоб підготуватися до виходу на румунський ринок, компанії знадобилося більше ніж рік, написав Панасенко.

Старший партнер фонду Horizon Capital (інвестор Аврори) Василь Тофан повідомив, що компанія збирається відкрити у Румунії понад 500 магазинів.

Досі мережа працювала тільки в Україні й, попри війну, виросла майже до 1200 торговельних точок. Інший співзасновник Аврори Лев Жиденко зазначав, що мережа відкриває новий магазин кожні 17 годин і в найближчі роки планує збільшитися ще на 2000 точок.

Читайте також: Мережа «Аврора» шукає українських виробників. Це можливість бути представленим в 1000 магазинів компанії

  • З початком повномасштабної війни для українських бізнесів актуалізувалося питання масштабування своєї продукції на іноземний ринок. Ціла низка українських компаній, які раніше працювали переважно в Україні і не виходили на ринок ЄС, почали запускатися в Польщі та інших європейських країнах. Серед них – Нова Пошта, Укрзалізниця, Rozetka, OnTaxi, "Три Ведмеді" тощо.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.