Моті, шімеджі, енокі та інша унікальна й фермерська продукція, з ринку “Столичний” на Zakaz.ua

27.04.2023
1851
PR матеріал

 

З появою великої кількості фуд-інфлюєнсерів та кулінарних блогів від професійних шеф-кухарів, фуд-тренди останніх років дуже змінили смаки споживачів. Покупці стали більш вибагливі та хочуть мати доступ до широкого асортименту незвичайних смаколиків. Крім того, сьогодні стало трендом купувати екологічну та фермерську продукцію. Враховуючи цей попит, сервіс доставки продуктів Zakaz.ua кілька років тому почав співпрацю з ринком “Столичний” у Києві, щоб створити можливість для користувачів сервісу замовляти все у кілька кліків.  Комерційний директор компанії Євген Нетреба розповів про трендові еко-продукти та унікальні товари, які можна купити онлайн з ринку та які важко знайти на прилавку звичайного супермаркету. 


 Єдиний сервіс, який доставляє з ринку

Zakaz.ua здійснює доставку продуктів із супермаркетів в Україні вже понад 13 років. Раніше компанія надавала послуги замовлення та доставки товарів лише від найбільших роздрібних продуктових мереж України таких, як-от: METRO Cash & Carry, Аuchan, Novus, MегаМаркет, Таврія В, Varus, EKO маркет, Ultramarket, Восторг, Космос, супермаркет Харків та WINETIME. Але у серпні 2021 року Zakaz здивував аудиторію та запустив абсолютно новий формат – доставку продуктів з ринків. Це рішення дало не лише можливість розширити асортимент, а й показало покупцям, що сьогодні заради справжніх фермерських продуктів не потрібно їхати на шопінг, наприклад, до села або передмістя. Основним ринком-партнером став наймасштабніший оптовий ринок країни — «Столичний» у Києві. Тому користувачі сервісу мають унікальну можливість замовляти найсвіжіші продукти з різних куточків світу. Адже це справжнісінький продовольчий мегаполіс, де працює півтисячі підприємців, які спеціалізуються на виробництві, дистрибуції та імпорті свіжих і заморожених продуктів.

 

 Загалом, можна сміливо зазначити, що наразі Zakaz.ua — єдиний сервіс в Україні, який доставляє товари з ринку. Звичайно, були й інші гравці, що також намагалися запровадити подібний формат. Наприклад, у серпні 2021 року Glovo в тестовому режимі на кілька тижнів запустили власну доставку з Бессарабського ринку, але зараз ця послуга недоступна.

 

Які унікальні продукти можна замовити із ринку “Столичний” 

 

Щороку попит на фермерські продукти в Україні зростає. Люди цінують натуральну та органічну продукцію, вирощену без використання пестицидів та генетично модифікованих організмів. Корисна їжа — одна з найпопулярніших нині тем. Обговорення йдуть у ЗМІ, соціальних мережах, в офісах, у компанії друзів та за сімейним столом. Стало очевидно, що в яблуках, які бадьоро почуваються, пролежавши цілий сезон на складі магазину, корисного обмаль. Та й молочні продукти із терміном придатності близько півроку викликають підозри. Люди стали більш вимогливими до постачальників продуктів і вибору місць, де їх варто купувати. Завдяки унікальному формату доставки з ринку від Zakaz.ua отримати до свого столу фермерські, корисні та інші незвичайні делікатеси стало набагато простіше. 

 

 Наразі асортимент товарів онлайн-вітрини на сайті stolychnyi.zakaz.ua та у додатку Zakaz.ua налічує майже 5 тисяч одиниць. Щодня команда сервісу поповнює асортимент та актуалізує ціни на продукти. Своєю чергою, ринок «Столичний» забезпечує покупців найсвіжішими продуктами не лише вітчизняного виробництва, а й від імпортних постачальників з різних куточків світу. Зважаючи на попит і фуд-тенденції останніх років, далі розглянемо найцікавіші трендові позиції з асортименту, які важко знайти на прилавках звичайних супермаркетів. 

Фреш-продукція: гриби, фрукти та мікрозелень 

Екзотичні фрукти.  Для українського споживача такі фрукти як банани, хурма, апельсини, лимони, гранати, ананаси, манго, авокадо, грейпфрути та ківі стали вже буденним явищем. Попри широкий вибір фруктів у магазинах, ви все одно не знайдете там все, що може запропонувати нам природа. Адже на нашій планеті є безліч незвичних плодів, про які ви, можливо, не знаєте. Своєю чергою, асортимент фруктів ринку “Столичний” вражає, тут можна придбати та скуштувати на смак унікальний вибір екзотики. Для замовлення Клієнтам Zakaz.ua доступні наступні незвичайні смаколики: мангостан, лічі, плоди рамбутана, пепіно, пітахайя, салак, гуава, кумкват, маракуйа, плоди кактуса, ківано, карамболь, гранаділла, папайя, тамарілло та багато інших екзотичних диковинок.

 

 

Гриби. Часто у фуд-блогерів та в рецептах страв, які вони пропонують до приготування, серед інгредієнтів можна побачити нові, незнайомі види грибів, які привозять до нас із Південно-Східної Азії. Цей тренд пов'язаний з популярністю в країні азійської кухні. Адже українцям вже давно полюбилися такі страви як-от: корейський рамен, китайська локшина удон, тайський суп Том ям, роли, суші та незвичайні азійські салати. Саме в азіатській кухні гриби – повсякденний та улюблений продукт, і різноманітність страв із ними вражає уяву. Тому на онлайн-вітрині ринку “Столичний” окрім звичних вітчизняних грибів таких як опеньки, печериці, білі гриби, гливи, лисички тощо – можна придбати дещо не притаманні нашому краю грибочки. А саме мова йде про деревні гриби, шиітаке, енокі, муер, шімеджі та ерингі. 

 

 

Мікрогрін. Новітній тренд світової кулінарії та здорового харчування — мікрозелень. Мікрогрін — це молоді паростки овочевих рослин і трав. Спочатку ними тільки прикрашали готові страви у ресторанах. Але проведені дослідження довели виняткову цінність такої їжі для людського організму, тому тепер її полюбляють використовувати в рецептах різноманітних салатів. В асортименті “Cтоличного” можна знайти чималий вибір мікрогріну: паростки гороху, соняшника, броколі, рожевого та фіолетового редису, кінзи, крес-салату, пшениці і т.д. Мініатюрна зелень вирощується фермерами в спеціально створених для цього умовах, а паростки містять підвищену кількість поживних речовин, вітамінів, мінералів та амінокислот.

 

Делікатеси крафтового виробництва

 У традиційному сприйнятті фермерські товари зазвичай міцно асоціюються з овочами, фруктам або зі свіжим м’ясом та молочною продукцією. 

 

 

Проте за останні роки фермерські господарства значно розширили свій вплив в різних сферах агробізнесу та можливості виробництва. Тому на прилавках «Столичного» споживач може знайти не лише стандартний набір, але й різноманітні готові м’ясні делікатеси, ковбаси, в’ялені стегенця, буженину по-домашньому, смачні сири, мед, морепродукти, алкогольні та безалкогольні напої. Все це крафтові товари за унікальними рецептами й особливими смаковими властивостями, які не зможе відтворити будь-який інший виробник. Фахівці Zakaz.ua зібрали у спеціальній категорії “Крафтове виробництво” майже 500 позицій даних продуктів і їх кількість щодня оновлюється. 

Імпортні азійські та східні солодощі 

 В широкому асортименті солодощів знаходиться понад 300 товарів, серед яких різноманітні цукерки, торти, кекси, тістечка, печиво, драже, круасани, зефір та багато інших смаколиків, як вітчизняного, так і імпортного виробництва. Проте з особливого — варто виділити наступні кілька заморських позицій, які наразі стали трендом в українському фуд-просторі. 

 

 

Моті. Останнім часом великої популярності серед любителів солодощів та кулінарних експертів набув японський десерт моті. Це невеликі тістечка, які складаються з клейкого рисового тіста, приготованого у нестандартний спосіб. Додатково це тісто можна начиняти різними начинками. В асортименті ринку “Столичний” ці десерти можна придбати з різними смаками: з манго, лохиною, сезамом, заварним лимонним кремом, тропічними фруктами тощо.

 

 

Східні солодощі: рахат-лукум, халва та пахлава. З трендом здорового способу життя нині послідовники правильного харчування вибирають десерти, виготовлені з цілісних зерен, насіння, горіхів і фруктів. Саме такі складники здебільшого використовуються у приготуванні традиційних східних солодощів. Зважаючи на попит і тенденцію, на онлайн-вітрині ринку ”Столичний” була створена окрема категорія “Східні солодощі”, де покупці можуть замовити різноманітні види таких смаколиків як халва, пахлава і рахат-лукум. Адже складові інгредієнти цих продуктів позитивно впливають на мозок і серцево-судинну систему, сприяють підвищенню імунітету та профілактиці депресії. Тому й користуються шаленою поплярністю серед фуд-експертів та покупців. 

Які основні переваги доставки з ринку 

 Користувачі сервісу можуть у два кліки замовити найсвіжішу, екологічну, домашню та фермерську продукцію, яку не знайти на поличках традиційних супермаркетів. Фахівці Zakaz.ua збирають товари на ринку у перевірених та надійних постачальників, з якими укладено договори про співпрацю, та серед різноманітного асортименту обирають найкращий товар для клієнта. 

 

Всі товари із замовлення упаковуються зі збереженням товарного сусідства в спеціальні термобокси та екологічні пакунки. Клієнт сервісу отримує доставку свого замовлення максимально швидко в зручні часові слоти на вибір, тому не доведеться довго чекати свою покупку. Оплатити замовлення можна на етапі його оформлення, використовуючи банківську картку, або розрахуватися з кур’єром готівкою. 

Як Клієнти Zakaz можуть заощадити кошти  

 Суттєва економія коштів можлива завдяки регулярним акціям та знижкам, які щомісяця оновлюються та доступні користувачам сервісу на ряд товарів. Зокрема на онлайн-вітрині “Столичного” є спеціальна категорія з назвою “Товари зі знижками” від 5% до 50%, де щотижня категорійний відділ Zakaz.ua оновлює позиції різних найменувань та різновидів. 

 

 

Також є ще одна з цікавих особливостей та унікальних можливостей заощадити, яка доступна лише для оформлення замовлень з ринку «Столичний» — це гуртові покупки. Мова йде про категорію “Опт”, яка представлена на сайті та у додатку Zakaz.ua на сторінці ринку. В даній категорії широкий асортимент товарів, які можна замовити гуртом, що дозволить покупцю значно заощадити та придбати продукти за максимально вигідною ціною.

 

 

Ну і традиційно, користувачі сервісу можуть заощаджувати кошти на доставці. Адже Zakaz.ua регулярно пропонує вигідні акційні умови для користувачів сервісу та час від часу проводить дні безкоштовних доставок. Наприклад, наразі для Клієнтів, що онлайн купують продукти з ринку “Столичний”, діє акція — безкоштовна доставка при замовленні товарів на суму від 1 500 грн.

 

 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.