"НоваПей Кредит" планує розмістити облігації на суму 100 млн грн, а залучені кошти направити на проведення кредитних операцій для клієнтів і співробітників

13.04.2023
1011
"НоваПей Кредит" планує розмістити облігації на суму 100 млн грн, а залучені кошти направити на проведення кредитних операцій для клієнтів і співробітників

Фото: Нова пошта

Фінансова компанія ТОВ "НоваПей Кредит" направить 20% виручених від продажу облігацій коштів на проведення кредитних операцій для юридичних осіб та 80% – на проведення кредитних операцій для фізосіб, зазначено у проспекті емісії випуску. Публічне розміщення першого випуску трирічних облігацій на суму 100 млн грн відбудеться 14 квітня на фондовій біржі "ПФТС", повідомляє "Інтерфакс-Україна"


 

 

"НоваПей Кредит" розпочне публічне розміщення дебютного випуску трирічних облігацій на суму 100 млн грн 14 квітня. Облігації випускаються з одним купоном, який виплачується одночасно із погашенням – з 14 до 20 квітня 2026 року, номінальна дохідність – 20% річних. NovaPay самостійно розміщуватиме облігації на фондовій біржі "ПФТС". Емітент не пропонує обов'язкової оферти, але допускає достроковий викуп за згодою сторін за домовленою між ними вартістю.

Від продажу облігацій може бути виручено і понад 100 млн грн, оскільки запланована на рівні номіналу (тисяча гривень однієї облігації – до випуску заплановано 100 тис. штук) може бути переглянута у бік збільшення залежно від попиту.

Станом на 31 грудня 2022 року продуктовий ряд NovaPay для фізосіб представлено двома кредитними продуктами: "Посилка в кредит", що оформляється у відділеннях "Нової пошти" для оплати посилок, надісланих післяплатою, і "Кредитування співробітників", пояснюється в проспекті емісії.

Кредитування у рамках програми "Посилка в кредит" надається на 12 місяців. Мінімальна сума – тисяча гривень., максимальна – 20 тис. грн. У рамках кредитування працівників передбачено надання незабезпечених кредитів на 12 місяців на суми від 5 до 500 тис. грн із погашенням рівними платежами (ануїтет).

Згідно з проспектом емісії, чистий прибуток "НоваПей Кредит" у 2022 році зменшився у 1,7 разів порівняно з попереднім роком – до 29,9 млн, а чистий збиток становив 2,15 млн грн. Статутний капітал емітента становить 75 млн грн.

Згідно з прогнозами у проспекті емісії, "НоваПей Кредит" у 2023 році планує отримати 27,06 млн грн чистого прибутку, у 2024 році – 242,23 млн грн, у 2025 – 411,66 млн грн.

Засновником ТОВ "НоваПей Кредит" є фінансова компанія ТОВ "Нова Пей", що має провідні позиції на ринку фінансових послуг України та є платіжною організацією платіжної системи NovaPay.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.