“Нова пошта” планує інвестувати більше 1 млрд грн у інноваційний термінал в Одесі

16.02.2022
1031

Фото: НТА

“Нова пошта” планує інвестувати 5 млрд гривень у свій розвиток та більше 1 млрд грн — у інноваційний термінал в Одесі. Про це повідомляють у пресслужбі.


Зазначається, що після відкриття термінал у Одесі стане другим за потужністю сортувальним об’єктом компанії. Будівельні роботи розпочалися у червні минулого року. Термінал складатиметься з двох корпусів – поштового та вантажного, їхня загальна площа – понад 26 000 кв. м. 

У березні на терміналі розпочнеться монтаж автоматизованого обладнання. Це будуть дві основні автоматизовані лінії Vanderlande для сортування посилок від 2 до 30 кг та три лінії для сортування дрібних посилок. Крім того, на терміналі будуть встановлені телескопічні конвеєри, які заїжджають безпосередньо у кузов автомобіля і допомагають автоматизувати процес вивантаження та завантаження. Всього на терміналі планується встановити 48 таких телескопів.

На вантажній частині терміналу планується використання 50 робовізків – роботів виробництва української SBR для переміщення вантажів.

Орієнтовно термінал розпочне свою роботу вже у листопаді цього року. Він зможе обробляти до 40 000 посилок на годину, що втричі перевищує швидкість діючого терміналу. На терміналі сортуватимуться посилки для Одеси та 65 населених пунктів Одеської області. На ньому буде створено понад 700 нових робочих місць. 

Планові інвестиції “Нової пошти” у термінал складуть 1,2 млрд грн.

У планах компанії на наступному тижні відкрити автоматизований термінал у Запоріжжі.

Нагадаємо, на початку лютого “Нова пошта" запустила у Дніпрі черговий термінал для обробки посилок. Також компанія цього року планує  відкрити 1000 нових відділень, 12000 поштоматів, а також розвивати новий формат відділень PUDO

 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.