У 2022 році "Нова пошта" планує відкрити 1000 нових відділень, 12000 поштоматів, а також розвивати новий формат відділень PUDO

04.02.2022
3263

Фото: Нова пошта

Цьогоріч логістична компанія "Нова пошта" планує відкрити по всій Україні 1000 нових відділень, а також збільшити мережу поштоматів на 1200 точок. Окрім цього, планується запуск нового формату відділень PUDO, про це повідомив співвласник «Нової пошти» В'ячеслав Клімов на презентації на честь запуску Дніпровського інноваційного терміналу. Retailers розповідає про плани компанії.


Новий формат PUDO

PUDO — це так звані відділення “pick-up/drop-off” (доставка/збір відправлень) безпосередньо на тих точках, де затримується клієнт. Відкривати надалі такий формат відділень «Нова пошта» планує з бізнесами, які працюють з фізичними потребами клієнтів. 

У коментарі Retailers СЕО «Нова пошта Україна» Олександра Бульба повідомив, що це може бути, наприклад, кав’ярня. Це працює за схемою: клієнт прийшов у якийсь заклад, отримав посилку і сервіс (попив кави) і таким чином на одній точці отримав дві послуги. 

Зараз у тестовому режимі відкрито 10 таких відділень-PUDO у Києві, вони знаходяться на АЗК та кав’ярнях. За словами Цибулька, протягом місяця менеджмент компанії винесе на обговорення стандарти та норми роботи PUDO-відділень. На відкриття таких відділень потрібно декілька днів. Компанія планує забезпечити бізнеси, у яких відкриватиметься PUDO-відділення, частково гаджетами, технічним рішенням — софтом. 

Слід зазначити, що згідно з дослідженням "Out-of-home delivery in Europe 2021", пункти PUDO та автоматизовані поштомати (APM) — це сегмент, який розвивається найшвидше в індустріях доставки (CEP) та електронній комерції. 

Окрім цього, планується запуск інших форматів відділень: 

  • відкриття 63 відділень для вантажів вагою до 150 кг з розташуванням у межах міст;

  • відкриття 20 бізнес-відділень у кожному обласному центрі для обслуговування потреб виключно бізнес-клієнтів (пілотне відділення було вже відкрито у грудні 2021 року у Черкасах). 

Нагадаємо, "Нова пошта" запустила у Дніпрі черговий термінал для обробки посилок. Це вже п'ятий великий об'єкт такого типу в Україні. Він здатен обробляти 26 000 посилок за годину.

Зараз мережа відділень налічує 10 000 точок, мережа поштоматів — 13 000 точок.

Автор: Олександр Шаріпов

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.