YouTube планує додати покупки товарів з відео у 2022 році

11.02.2022
1366

Фото: theamericangenius.com

Платформа планує розвивати свій формат коротких вертикальних відео Shorts. YouTube хоче додати нові способи редагування відео, можливість залишати коментарі, а для авторів відповідати на них за допомогою відео. Також сервіс збирається додати покупки у Shorts звичайних відео та прямих ефірах і вивчає й інші способи для продажу товарів на майданчику.


 

Функцію покупок компанія тестувала у листопаді 2021 року, організувавши тижневу подію «Holiday Stream and Shop» разом із блогерами та світовими брендами як Walmart, Samsung і Verizon. Користувачі могли купувати позначені тегами предмети у відео. Подія продемонструвала величезну зацікавленість — загалом понад 2 млн переглядів і 1,4 млн повідомлень у чаті. 

Крім покупок, YouTube хоче додати новий спосіб сортування коментарів з прив'язкою до певного моменту часу у відео.
Компанія планує додати функцію, коли користувач зможе взаємодіяти з відео, включеному на телевізорі. YouTube пише, що це буде «новий спосіб дивитися відео та залишати коментарі». Сервіс не уточнює, чи можна, наприклад, перемотати відео на телевізорі за допомогою смартфона.

Також YouTube заявила, що бачить потенціал у використанні NFT, а також докладатиме зусиль у розвитку метавсесвіту — насамперед компанія працюватиме над іграми.

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.