АМКУ розгляне питання щодо купівлі “Укрпоштою” “Альпарі Банку”

19.01.2022
893

Фото: 24 канал

Антимонопольний комітет України 19 січня розгляне питання щодо купівлі “Укрпоштою” “Альпарі Банку”. Про це йдеться у пресрелізі АМКУ.


Як повідомляє Forbes, раніше СЕО держкомпанії Ігор Смілянський заявляв, що сторони сподіваються закрити угоду до кінця першого кварталу 2022 року. Наразі Смілянський відмовляється коментувати терміни та суму угоди. 

Також зазначається, що згідно з критеріями, виставленими “Укрпоштою” у тендерній документації, держкомпанія шукала невеликий банк (активи до 700 млн грн) без великої частки проблемних кредитів та мінімальною кількістю відділень. “Альпарі” — одна з кількох фінустанов на українському ринку, які повністю відповідають цим вимогам.

За інформацією Forbes, “Альпарі” — найменший український банк з активами на 1 грудня 2021 року у 230 млн грн, майже 60% цієї суми складають ОВДП. 11 місяців 2021-го банк закінчив зі збитками 8 млн грн. Статутний капітал банку — 232 млн грн.

Нагадаємо, “Укрпошта” оголосила тендер з відбору оцінювача банку в середині травня 2021-го. А у  вересні з’явилася інформація про те, що компанія має намір оформити угоду з купівлі невеликого українського банку протягом двох найближчих кварталів. У грудні минулого року, у ЗМІ повідомляли, що “Укрпошта” досягла домовленості щодо купівлі банку “Альпарі” за 260 млн грн, проте у компанії це спростували. 



Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.