Нові правила продажу алкоголю з 1 січня. Що змінилося?

17.01.2022
1386

Фото: news.mspravka

З 1 січня 2022 року набрав чинності законопроєкт №1914, який вносить зміни до Закону про РРО. Згідно з ним, тепер у кожному фіскальному чеку з будь-яким алкоголем має бути код акцизу. Про це повідомляє Telegram-канал "Реве та стогне ресторатор".


У законі зазначається, що підприємці повинні проводити розрахункові операції через ПРРО/РРО для підакцизних товарів із зазначенням коду товарної підкатегорії за УКТ ЗЕД, найменування товару, цін товару, їх кількості, а також із зазначенням цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку (серія та номер) при роздрібній торгівлі алкогольними напоями.

Яка відповідальність передбачена?

У 2022 році штрафи за відсутність будь-якого обов'язкового реквізиту в чеку такі:

• За перший чек: 100% суми чека.

• За наступні чеки: 150% суми чека.

Також власників закладів та працівників можуть притягнути до адміністративної відповідальності за порушення закону. Перший раз – це 34-85 грн для співробітників, 85-170 грн – для посадових осіб. За повторні порушення – 85-170 грн та 170-340 грн відповідно.

 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.