Дослідження Finmap: бізнеси, які ведуть фінансові операції заробляють у середньому на 37% більше

12.11.2021
1998

Фото: Дебет-Кредит

Компанія Finmap провела дослідження згідно з яким бізнеси, що планують рух своїх коштів, заробляють в середньому на 37% більше, ніж ті, хто цього не робить.


Результати свідчать про те, що якщо власник хоча б частково делегує ведення фінансів, показник рентабельності таких бізнесів в середньому у 2,2 раза більше. В цілому приблизно половина компаній, які взяли участь в опитуванні, надають кастомний доступ співробітникам до системи обліку фінансів для внесення даних.

У першу чергу цим користуються бізнеси з декількома торговими точками. Також цією опцією користуються три чверті компаній зі сфери виробництва.

Рітейл найчастіше використовує контроль відкладених платежів і кредиторку (кредиторську заборгованості). А також максимально автоматизує облік за допомогою API та банківських інтеграцій.

Загалом дві третіх  компаній використовують банківські інтеграції — коли система підтягує інформацію по рахунках в усіх банках, з якими працює бізнес. А три чверті  — використовують майбутні платежі та платіжний календар. Таким чином вони уникають касового розриву.

«За результатами нашого дослідження, бізнеси, які використовують інструменти для автоматизації, витрачають на фінансовий облік в середньому у 4 рази менше часу ніж ті, які цього не роблять», — зазначив співзасновник Finmap Іван Каунов.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.