У приміщенні автостанції "Поділ" відкрили піцерію "Автостанція"

20.09.2021
2757

Фото: The Village

У Києві 16 вересня у приміщенні автостанції "Поділ" відкрили піцерію "Автостанція", повідомляє The Village. Незважаючи на те, що будівля ще чотири роки буде функціонувати як автостанція, більшу частину приміщення тепер займає новий заклад.


 

"Автостанція" - новий проект творців київських ресторанів Mimosa Brooklyn Burger, Coco, "Чайка" Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна. Для власників Mimosa Family це перший заклад на Подолі, який знаходиться біля Контрактової площі.

Концепцію дизайну розробили і реалізували разом з Numo Buro. Піцерія має приблизно 80 посадочних місць включаючи літній майданчик. Незабаром творці хочуть відкрити ще один зал.

Відкриття закладу у будівлі "Автостанції" стало можливим після того, як у 2020 році керуючу компанію київських автостанцій "Київпассервіс" продали на аукціоні. Нові власники "Бастіон-Груп" у цьому році запустили оновлений Центральний автовокзал на Деміївці і оголосили про плани модернізувати інші станції.

«За словами власників, у майбутньому економічної доцільності існування автостанції [" Поділ "] немає. Тому додаткових рейсів відкривати не планують, як і інвестувати в інфраструктуру локації. Щоб вона не була збитковою, найближчим часом там хочуть відкрити заклад громадського харчування », - уточнили у КМДА.

«У минулому році у рамках проекту малої приватизації мережу столичних автостанцій продали з аукціону за $230 млн. За умовами приватизації, новий власник повинен протягом 5 років зберігати за автостанціями їх основну функцію. Тому "Поділ" залишиться автостанцією ще як мінімум 4 роки », - зазначив заступник директора департаменту містобудування та архітектури КМДА Юрій Тацій.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.