В точках Rozetka видаватимуть замовлення з Shafa, вже підключили Prom. Що далі?

20.10.2023
1722

Фото: rozetka.com.ua

У середу, 18 жовтня, деякі продавці на маркетплейсі Shafa.ua отримали розсилку з пропозицією підключити новий спосіб доставки товарів – на точки видачі Rozetka. Раніше користувачі цього маркетплейсу могли скористатися лише послугами поштових перевізників, таких як «Укрпошта», «Нова пошта» та Meest Express. Як повідомили AIN.UA в Rozetka, сервіс також доступний для продавців Prom.ua з березня 2023. Що відомо


Наразі у мережі Rozetka 413 точок видачі у 120 населених пунктах України. Ці відділення обслуговують безпосередньо Rozetka.ua та деяких партнерів, які продають свої товари на маркетплейсі, а з березня 2023 року – і Prom.ua (замовлення доставилляють безкоштовно на точки видачі за умови оплати з «промоплата”).

Незабаром сервіс запуститься для продавців на Shafa.ua. Всі перелічені маркетплейси входять в групу Rozetka-EVO.

«Rozetka робить інтеграції з проєктами EVO і вже запустили такий сервіс з Prom.ua. Наразі лише Shafa в роботі. Зараз тестуємо та плануємо, що сервіс буде доступний усім клієнтам Shafa.ua з середини листопада», – повідомили редактору AIN.UA в Rozetka.

В компанії також перерахували переваги, які продавці можуть отримати від сервісу: це спецтариф на доставку, комфортні відділення з примірочними, розгалужена мережа і впізнаваність бренду. З точки зору переваг для бізнесу самої Rozetka, компанія відповіла нредактору AIN.UA наступним чином:

«Клієнти Rozetka купують також і на сайтах EVO, тож передусім для зручності отримання замовлень ми і відкриваємо такі можливості. Для Rozetka це також і розширення кола потенційних клієнтів, які окрім як забрати замовлення можуть ще й купити у точках видачі товари з вітрини».

В компанії також зауважили, що поки що не планують розширяти послуги на інші сторонні маркетплейси та магазини.

Як працюватиме доставка в точки видачі Rozetka

Продавцям, які хочуть підключити собі можливість доставки на точки видачі Rozetka, надали розʼяснення, як це працюватиме.

  1. Перед відправкою потрібно упакувати товар. 
  2. Перед тим, як принести товар для відправки, необхідно самостійно роздрукувати та наклеїти ТТН на посилку. ТТН для друку буде розташований в деталях замовлення, в блоці про доставку в розділі «Мої продажі».
  3. Відправити замовлення можна буде з відділень Rozetka у вашому місті.

Чому це цікаво?

Компанія завжди починає розгортання нових сервісів з партнерів. Так було і з Rozetka Pay, який спершу обслуговував Rozetka.ua, потім його підключили до інших маркетплейсів EVO, а віднедавна фінансове рішення продали компанії «Vodafone Україна» – за день через Rozetka Pay проходить близько 5 млн платежів мобільного оператора. Раніше AIN.UA повідомили, що підключають понад 1000 підприємців на місяць.

В Rozetka наразі не планують пропонувати сервіс доставки в точки видачі стороннім маркетплейсам.

Потенційно це могло б бути додатковим потоком монетизації власної розгалуженої інфраструктури для компанії, яка оговтується після наслідків повномасштабної війни. Нагадаємо, у березні 2022 року місячний виторг Rozetka зменшився з 4 млрд грн до 23 млн грн. У серпні того ж року обіг почав повертатися до довоєнних обсягів. 

Читайте новини і аналітику про ритейл та e-commerce в Україні на нашій сторінці в Facebook, на нашому каналі в Telegram, а також підписуйтеся на щотижневу e-mail розсилку.