Amazon представила свого першого домашнього робота Astro. Він здатний переносити предмети і спілкуватися з голосовим помічником Alexa

30.09.2021
1846

Фото: Amazon

Amazon представив першого домашнього робота Astro власної розробки,  повідомляє CNBC. Astro може пересуватися по будинку на трьох колесах: два великих допомагають йому не застрявати, а маленьке - крутитися. У нього є камера, яка дозволить власнику спостерігати за тим, що відбувається вдома, поки він відсутній. Крім того, при першому налаштуванні гаджета камера створює карту будинку.


 

Перед покупкою компанія просить покупців зареєструватися на майданчику і тільки потім замовляти робота. Це дозволить їй не випускати занадто багато гаджетів, які буде важко розпродати.

Робот може слідувати за людиною, грати музику і показувати ТВ-шоу на 10-дюймовому тачскріні. Також Astro здатний розпізнавати обличчя, якщо цього захоче власник. З ним можна розмовляти, як і з голосовим помічником Amazon - Alexa. Крім того, він може переносити на собі предмети.

Amazon Astro home robot

 

На нього можна прикріпити підставку для філіжанок або прилад для вимірювання артеріального тиску. Роботом можна керувати за допомогою мобільного додатку. Однак він не може піднімати предмети, спускатися і підніматися по сходах.

Amazon's Astro robot

Запуск Astro здається дивним для Amazon, відзначає CNBC. Адже компанія найбільше відома як інтернет-магазин, а більша частина його операційного прибутку надходить від хмарного бізнесу AWS.

Вартість робота - $999, точна дата старту продажів невідома. Швидше за все, його можна буде купити вже у кінці цього року.

Amazon Astro home robot

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.