Хочете зрозуміти як у майбутньому будуть виглядати системи управління бізнесом? VYMEX знайшов неспростовне рішення

17.09.2021
3504
PR-Матеріал

Сьогоднішні методи ведення бізнесу давно зжили себе. Vymex – свіжий погляд в управлінні результатами.

Ті методи структурування даних і ресурси, які використовуються для ведення бізнесу давно зжили себе і витрачають зайві ресурси на кожній з ділянок компанії, хоч то комунікація, хоч обмін файлами або навіть процеси найму та адаптації нових співробітників у команду.

Цими методами досі користуються, тому що не було рішення і ресурсу, за допомогою якого можна підвищити ефективність, не збільшуючи витрати і ризики. Великий фокус на тому, що старі системи забирають сили та ресурси на наймання і у введенні людини в компанію. А це лише 5% того, де компанії втрачають ресурси.

Vymex – українська продуктова IT компанія, яка розробляє мобільний додаток для управління ресурсами і процесами з метою контролю результатів. Продукт компанії – це система управління результативністю, яке допомагає користувачам звільнити час від рутинних процесів і сфокусуватися на головних цілях.


Старі принципи роботи будуються на людях, які вибудовують за собою ланцюг і структуру роботи компанії, де все взаємопов'язано. При не спрацьовуванні однієї ланки ланцюг руйнується і ризики втрати ресурсів високі (тимчасових, фінансових, людських).

Структура компанії

Розглянемо на прикладі стандартного бізнесу. Людина хоче отримувати результат від свого продукту (гроші, емоційне задоволення і т.д.). При розширенні компанії гілки розростаються. З'являються додаткові відділи (маркетинг, відділ продажів), все, що є у будь-якому бізнесі. Поки ця компанія маленька, особливих труднощів немає і ризики не відчуваються. При зростанні компанії далі функціонал ускладнюється, відділи ростуть, люди теж, відбувається розширення. Бізнес стикається з низкою труднощів, які не вирішуються зростанням обсягів продажів або виручки і тільки 10% всіх компаній на цьому етапі залишаються на плаву. Ці труднощі є наслідком взятих за основу методів побудови компанії і логіки комбінування ресурсів.

Більшість купують ERP систему, яка пов'язує, підсилює структуру і захист компанії. ERP фахівці роблять широкий аудит і беруть за це великі гроші. Для компанії це дасть більше пов'язаності всередині компанії, при цьому ряд обов'язків на себе бере фахівець з ERP і будь-яка зміна оплачується додатково. Повноцінні ERP системи не доступні для мікро і малого бізнес, обсяг якого - 95% всіх підприємств, тому що у них немає таких бюджетів та обсягів, що "пов'язувати"

Якщо копати в глибину, то принцип побудови компанії за структурою Vymex кардинально відрізняється від звичної ланцюжка взаємопов'язаних осіб, вона побудована за принципом фрактала.

Один результат дробиться на тисячі дрібних результатів, які у підсумку збираються воєдино, методом перезважування. Будь-яка компанія будується з РЄ (структурна одиниця) і у кожному з них є вбудовані додатки для управління ресурсами, опису процесів і контролю результатів. Побудовою структури компанії, ви автоматично налаштовуєте логістику даних і зв'язок додатків між собою всередині компанії, що дозволяє економити час на побудову фундаментальних потреб. За цим принципом будується будь-яка компанія.

Людина, створивши структурну одиницю в системі, автоматично побудує весь необхідний набір додатків для даного рівня РЄ, займає цю роль, як виконавець, може наповнювати додатки необхідними ресурсами (матеріалами), а коли додасть нового співробітника у цю РЄ, він просто передасть управління і матеріали, які пов'язано працюють у системі компанії.

Це набагато спрощує процедуру найму, для цього потрібно всього відправити резюме або підтвердити запрошення про роботу і все. Ви відразу потрапляєте у структуру, в якій вже є всі необхідні додатки, ресурси, процеси для роботи.

Чим це ефективно для зростання компанії?

 Якщо у вас змішані посади і функціонал, ви не зможете створити структуру. Система, за допомогою своєї структури, дуже логічно все розподіляє. Також структура показує можливості зростання співробітників, тому що вона часто диктує якої посадової особи у компанії не вистачає, щоб підвищити ефективність або знизити ризики.

Структура вашої компанії стане інструментом, яка задає фундамент і є сполучною. З інструменту, що використовується для створення структури, ви можете перейти у будь-яку точку вашої компанії, до будь-якої посадової особи (від СЕО і до вантажників або менеджерів). Ви зможете побачити за що відповідальна посадова особа, які планові показники на сьогодні виконуються, як влаштовані ресурси і чи всього достатньо для виконання планів.

Ресурси Vymex у момент створення РЄ, структурує додаток "Ресурси" на матеріальні і нематеріальні. Це дозволить описати всі необхідні матеріали, які людина використовує для досягнення цілей структурної одиниці. Описавши всі ресурси, завдяки яким досягаються результати, ви зможете створювати гіпотези і припускати можливі зміни, що відіб'ються на результатах РЄ і у слідстві на компаніїї у цілому. Цей весь функціонал побудується автоматично, а заміна людей у РЄ просто передасть все напрацьоване новому співробітнику, якого буде додано до компанії.

Що стане більш комфортним для співробітників?

Компанія створює або додає вас у уже наявну РЄ, де є додатки, які автоматично налаштовані і наповнені людьми, які займали роль до цього для виконання цієї роботи. Все необхідне від компанії до файлів які використовувалися вже там, структуроване і розкладене по поличках. Ви тільки підключаєтеся до системи і працюєте у ній відповідно до своїх завдань. При заміні людини у цій РЄ змінюється тільки сама людина. Інформація, ресурси, листування і процеси залишаються. При купівлі телефону вам не потрібно створювати додатки, а просто завантажуєте його і користуєтеся ним.

При реєстрації у додатку користувач потрапляє на головну сторінку, де ви зможете створити резюме або компанію (якщо ви власник бізнесу). Усередині системи VYMEX є вже створені і пов'язані додатки, для створення структури, обміну файлами (Таск менеджер і Мессенджер), файлове сховище і додатки для управління компанією і відносинами з співзасновниками. Їх варто тільки наповнювати потрібною вам інформацією.

Результат компанії в Vymex має інформацію, яка з кожного посадовця у системі, витягла потрібні дані, укомплектувала у вижимку до, скільки чого зроблено, скільки обумовленого окладу, скільки бонусів і штрафів, скільки заробітної плати нараховано, скільки авансів видано, скільки днів людини не було на роботі і ця сума вже відібрана від ставки і т.д. А ще Дашборд вивів Баланс на рахунку, показав точно скільки і у який день, якою посадовою особою грошей витрачається і скільки у який день яким посадовою особою грошей надійде у компанію, факт виконання планів на зараз. Це тільки шаблонний результат, а так ви можете вивести з дашборда будь-який показник для себе і прийняти рішення. Найголовніше, що всі ці показники формуються наперед і видно процес внесення змін.

Процеси компанії і посадових осіб

Процеси компанії і посадових осіб, це не довгий документ, а перелік функцій, який відноситься до тієї чи іншої посади (РЄ). Це розділ в додатку, де описані процеси компанії, регламентів, заявок на відпустку, виданих премій і т.д. Все зібрано в одному місці, що допомагає швидко знайти потрібний файл і не витрачати час на пошуки людини, який може дати цю інформацію. Все набагато спрощено, для зосередження на більш важливих завданнях.

Важливо нагадати, що весь функціонал розроблений для мобільних пристроїв, безкоштовний для користувача і тільки компанія в залежності від свого розміру, формує вартість і оплачує використання.

Другим важливим пунктом, то що Vymex несе величезну користь людям, які використовують додаток, це "Протокол шифрування", він розроблений Інженерами всередині проекту і це стане можливістю піти від побудови інфраструктури в компанії у вигляді серверів, сисадмінів і додаткових витрат, які з цього випливають . Ви отримаєте рівень безпеки, який дозволить спокійно тримати дані у "Хмарі" і розуміти, що це безпечніше ніж тримати дані у "Шафі".

VYMEX – це як в 2007 році з кнопкового телефону і дисків з флешками пересісти на мобільний пристрій з операційною системою і набором додатків, які за вас налаштовані і готові до роботи, а якщо вам чогось не достатньо на пристрої під ваши цілі, ви йдете у "Магазин" і завантажуєте у нього необхідні додатки.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.