Банки зможуть зберігати чеки в електронному вигляді на смартфонах клієнтів. Першим буде monobank

22.07.2021
2204

Фото: gorhamsavings

З 1 серпня в Україні змінюються вимоги до фіскального чеку. При оплаті товару картою банки будуть зберігати чек прямо у мобільному додатку. Отже, паперовий чек більше не знадобиться. Про це повідомив у Facebook підприємець і співзасновник проекту Monobank Дмитро Дубілет.


 

«Запрошую українців приготуватися до того, що черговий папірець поступово піде в історію», — написав Дубілет.

З новими змінами при оплаті товару картою, у чек може передаватися "маска" цієї карти, а банки зможуть зберігати чек у банківському додатку клієнта. У той же додаток зможуть потрапляти гарантія та інші документи. Але щоб це запрацювало, банкам потрібно інтегруватися з кожним магазином окремо, а це займе чимало часу, стверджує Дубілет.

Підприємець також додав, що сервіс програмних кас Checkbox, розроблений його командою, вже інтегрований з monobank і ще з однією великої мережею. Про пілотний проект буде повідомлено найближчим часом.

  • Верховна Рада прийняла закон №4185 про електронні гарантійні документи на техніку. Покупцям більше не потрібно буде зберігати чеки та гарантійні талони для ремонту або обміну техніки, а компанії зможуть надавати обслуговування без зайвих паперів.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.