"Сільпо" і "Фора" інтегрували "Дія" в роботу кас. Тепер покупці зможуть підтвердити вік за допомогою смартфону

01.07.2021
2493

Фото: biz.nv.ua

В супермаркетах мереж "Сільпо" і "Фора" з 1 липня можна використовувати програму «Дiя" замість документів для підтвердження свого віку при покупці алкогольних і тютюнових виробів. Для цього відвідувачі на касі повинні відсканувати QR-код. Про це йдеться в повідомленні компанії Fozzy Group.


 

Як це працює?

Інтеграцію двох платформ виконала компанія TemaBIT, яка входить до Fozzy Group. ПЗ, на якому працюють каси торговельних мереж, інтегровано з ПЗ "Дiя".

У рамках проекту розробники написали окремий програмний інтерфейс для ручних сканерів на касі, які можуть зчитувати динамічний QR-код з програми і перевірити його справжність. Всі дані відвідувачів з програми "Дiя" залишаються таємницею для співробітників торгових мереж.

Послуга доступна на класичних касах магазинів "Сільпо", класичних касах і касах самообслуговування мережі "Фора".

Зараз документами в "Дiя" щодня користуються близько 500 000 громадян, а загальна кількість унікальних користувачів додатка перевищує 5,5 млн і майже кожен з них користується послугами FMCG мереж.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.