Стартап 3DLook залучив $6,5 млн. Серед його клієнтів — компанія Уоррена Баффета

16.03.2021
2402

Фото: MC.today

Українська компанія 3DLook, яка працює над технологією сканування людського тіла по фото, залучила раунд інвестицій А в розмірі $ 6,5 млн, повідомляє ain.ua з посиланням на компанію.


 

Отримані інвестиції підуть на розширення команди топ-менеджерів у США, на відкриття нових R&D-центрів у США і Західній Європі. Також гроші витратять на розробку нового продукту, який дозволить покупцям віртуально приміряти одяг в реальному часі за допомогою AR.

Інвесторами компанії стали венчурний фонд Almaz Capital, TMT Investments і Zubr Capital. Капіталізацію 3DLook не розкривають. Співзасновник і головний виконавчий директор 3DLook Вадим Роговський розповів ain.ua, що з попереднього раунду в липні 2020 року вартість компанії збільшилася в 2,5-3 рази. Всього компанія на даний момент залучила $11,2 млн, з яких $7,9 млн залучили під час пандемії COVID-19. Серед інвесторів компанії: фонди Boost VC, 500 Startups, ICU Ventures, U Ventures (частина Horizon Capital).

З квітня 2020 року ARR (річна виручка) компанії виросла у 5,6 разів і перевищила $1млн. Клієнти змогли скоротити повернення речей на 30%, а конверсії підвищилися в 4 рази, якщо порівнювати рік до року. Компанія планує працювати не тільки з виробниками одягу, виходити на інші ринки, наприклад, робити рішення для виробництва меблів, автомобільних сидінь на замовлення, моніторингу здоров'я, відеоігор.

  • Компанія працює над технологією сканування людського тіла по фото - визначає параметри тіла людини за двома фото за допомогою комп'ютерного зору і тривимірного статистичного моделювання. Така технологія може використовуватися, наприклад, щоб допомогти покупцеві вибрати одяг потрібного розміру.
  • Серед клієнтів компанії - близько 100 брендів з усього світу, серед яких Dickies (дочірня компанія VF Corporation), Tailored Brands (великий ритейлер в США зі списку Fortune 1000), а також відомі гравці на ринку уніформ - 1822 Denim, RedThread, Safariland і Fechheimer Bros (компанія Уоррена Баффета). З українських компаній 3DLook працює з Bettter - брендом Юлії Пелипас.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.