Керувати операціями на складі онлайн та уникнути перебоїв постачання: платформа WareTeka запустила нову послугу

24.12.2020
3798
PR-Матеріал

Компанія WareTeka запустила перший в Україні сервіс для керування складськими операціями онлайн, —  WareTeka On-Demand, —  та послугу з підбору буферних складів. 


Як функціонал платформи відкриває для малого та середнього бізнесу можливість співпрацювати з ТОПовими складськими провайдерами, ефективно керувати операціями на складі, підбирати склади для тимчасового зберігання, —  читайте в статті. 

Сервіс On-Demand: як спростити роботу зі складськими операціями

Логістика —  це близько 10-15% від суми загальних витрат. Малий та середній бізнес, що не має досвіду керування ланцюгами постачання, зазнає збитків у зв’язку з низькою операційною ефективністю. Налагодити процеси можуть допомогти компанії, що спеціалізуються на складських операціях, —  3PL-оператори. Але, зазвичай, великі логістичні провайдери рідко співпрацюють з невеликими компаніями. 

WareTeka On-Demand — це сервіс, що спрощує співробітництво з логістичними операторами. Він дає можливість малому та середньому бізнесу укладати угоди з 3PL-операторами онлайн. Крім того, за допомогою особистого кабінету можна: 

  • Керувати відвантаженнями на складі в режимі реального часу. 

  • Розраховувати вартість послуг у різних складських провайдерів. 

  • Обмінюватися даними щодо стану замовлення. 

  • Слідкувати за залишками запасів на складі. 

  • Вести електронний документообіг. 

  • Слідкувати за статусом виконання робіт. 

  • Контролювати переміщення вантажів. 

Як розповів СЕО компанії WareTeka Олександр Ісаченко, сервіс On-Demand бере на себе всю операційну роботу з керування складськими операціями, —  підписання договорів, білінг і процесинг, роз’яснення послуг 3PL-операторів, тощо. 

“Ми хочемо побудувати міст між великими логістичними провайдерами, малим і середнім бізнесом. Цей сегмент підприємців тяжко переживає наслідки карантину. Логістика, що повинна скорочувати витрати, завдає їм лише головного болю. Зазвичай, 3PL-провайдери не працюють з невеликими компаніями —  операційні витрати не відшкодовуються у зв’язку з малими обсягами товарообігу, тривалою процедурою підписання договору й складною інтеграцією зі складськими системами. Ми вважаємо, що сервіс On-Demand може вирішити проблему”, —  прокоментував Олександр Ісаченко. 

До веб-сервісу легко підключитися —  потрібно зареєструватися на платформі WareTeka, отримати особистий кабінет, вказати обсяги продукції за місяць, привезти товари на склад партнера. Інтерфейс самостійно зв’язується з системами 3PL-операторів через API.

Наразі сервіс вже інтегрували з першим логістичним провайдером —  компанією Pakline Logistics. До того ж WareTeka домовилася про співробітництво ще з 5 3PL-операторами й фулфілмент-провайдерами. Йде поетапне підключення логістичних операторів у систему. 

Тимчасове зберігання: навіщо це компаніям та як допомагає WareTeka

Ще одна можливість WareTeka On-Demand —  підбір оптимального буферного складу для тимчасового зберігання товарів.

У сезони пікових навантажень (наприклад, перед новорічними святами), компанії можуть втрачати прибуток. Часто це пов’язано з тим, що товар на складі відсутній або сталися перебої постачання. Щоб уникнути таких ситуацій, досвідчені підприємці створюють резерви товарів —  “буферні” запаси. Іноді на основних складах не вистачає місця, тому потрібно шукати додатковий простір для тимчасового зберігання. 

Тепер компанії, що шукають склади для тимчасового зберігання, можуть звернутися по допомогу до WareTeka. Для цього достатньо лише залишити заявку на підбір: клієнт вказує кількість палетомісць й потрібне місто, а спеціалісти платформи підбирають пропозиції. 

Останнім часом спеціалисти WareTeka часто отримують запити від компаній, що хочуть орендувати склад для зберігання невеликої кількості палетомісць протягом 2 або більше тижнів. В компанії дійшли до висновку, що пошук буферного приміщення —  це ще одна актуальна проблема складської логістики, котру може вирішити платформа. 

“Ми хочемо спростити процес пошуку складів тимчасового зберігання (буферних складів) за оптимальними умовами. Зараз ми агрегуємо інформацію щодо наявності місць на складах 10 логістичних провайдерів. Тож на основі цього можемо швидко запропонувати найкращий варіант”, —  прокоментувала Марі Чуркіна, менеджер з розвитку платформи WareTeka On-Demand. 

Зараз у партнерів WareTeka є наступні вільні місця:

Щоб запропонувати оптимальний варіант, працівники WareTeka вивчають специфіку бізнесу —  які товари потрібно зберігати на складі, чи потрібне спеціальне зберігання, який обсяг продукції, та на який термін потрібен склад. Компанія отримує декілька пропозицій від різних 3PL-операторів, чіткий розрахунок вартості зберігання на день, цін на вантажно-розвантажувальні роботи, та інші необхідні послуги. 

Важливо відзначити, що в базі WareTeka є не лише великі національні оператори, що відомі всім. Також, тут зібрані маленькі локальні логістичні компанії або дистриб’ютори, про яких бізнес навіть не думає, коли в нього виникає потреба знайти тимчасовий склад. 

Щоб обговорити співпрацю й отримати детальну інформацію, зверніться до Марі Чуркіної, менеджера з розвитку платформи WareTeka On-Demand. 

Email: churkina@wareteka.com

Телефон: +380 67 612 7661

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.