Як виростити мак?

30.12.2021
3744
PR-Матеріал

Мак – це не тільки неймовірно красиві квіти, а й високоцінний продукт. Ботанічна назва - Papáver. Це багаторічник, який росте у багатьох куточках землі, у степах і горах. На вигляд, біля основи — це досить пишний кущик, з центру якого росте опушене стебло, іноді висотою до 90 см. Листя зелене, перисто-розсічене. Культура, яка вирощується у садах — мак східний, купити такі маки можна в інтернет-магазині "Флоріум", тут: https://florium.ua/ru/papaver/


 

 Опис та особливості багаторічника

Культура може бути однорічною або багаторічною. Представляючи рослину, ми бачимо ніжні червоні бутони, а насправді мак може бути навіть рожевого кольору, а також білого, оранжевого, чорного або бордового. Квітки можуть бути махровими, а цвітіння може тривати 30 днів. Для досягнення високої декоративності квіти висаджують групами на сонячній ділянці без протягів. Без пересадки багаторічник може зростати на одному місці до 10 років.

У Стародавньому Римі рослину відкрили як лікарський засіб. Виявилися його заспокійливі властивості, снодійні. Є замітки про те, як у Середньовіччі люди захоплювалися курінням опійного маку. У 1820 року у Китаї рослина отримала заборону на ввезення. Завдяки багатій історії ця рослина не втратила своєї актуальності і сьогодні гібриди набули величезного поширення у садовій культурі.

Корисні властивості маку східного

Насіння сире позитивно впливає на центральну нервову систему. Існує кілька способів його вживання, наприклад заварювання, приготування макового молока, настої. Сире насіння містить у собі безліч вітамінів групи В, вітамін Е, кальцій, фосфор, калій, магній та натрій.

Частини рослини і насіння мають заспокійливі властивості, його добре вживати при бронхітах і діареї. Рослина має кровоспинні властивості та протипухлинні, саме тому його використовують як допоміжну терапію при лікуванні онкологічних захворювань.

Посадка та вирощування маку


Для того щоб виростити мак із насіння, його спочатку потрібно проростити. Для того щоб виростити багаторічник у відкритому ґрунті вам знадобиться:

  1. Підготувати заздалегідь ґрунт, розпушити його, видалити бур'яни, частини коренів попередніх рослин, додати комплексне добриво або органіку.
  2. Створіть 3-сантиметрові борозенки у землі для того, щоб посіяти насіння. Відстань між ними має бути до 20 см.
  3. Якщо посадка відбувається восени, ґрунт потрібно прикрити. Весняні посіви насіння злегка прикривають грунтом і вкривають плівкою для створення парникового ефекту і якнайшвидшого проростання насіння.
  4. Після висіву насіння ділянку потрібно полити. Слідкувати регулярно за вологістю землі.
  5. Плівку знімають з появою сходів.
  6. Догляд за маком включає регулярний полив, розпушування грунту, збирання бур'янів і підживлення мінімум два рази за сезон.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.