У США представили законопроект про заборону ботів-перекупників

06.12.2021
1397

Фото: interesno.net

У США представили новий законопроект, який забороняє використання автоматичних ботів для купівлі роздрібних товарів. Про це повідомляє Mashable.


«Необхідні нові інструменти, щоб блокувати кібер-шахраїв, які скуповують поставки популярних іграшок і перепродують їх за астрономічними цінами», —  цитує у супровідному прес-релізі сенатор Річард Блюменталь із Коннектикуту, — один із чотирьох демократичних спонсорів законопроекту.

Боти не просто тиснуть на споживачів, вони створюють проблему для малого бізнесу, місцевих роздрібних продавців та інших підприємців, які намагаються забезпечити своїм клієнтам наявність на складі найкращих товарів.

Автори ініціативи наголошують, що середньостатистичний покупець не в змозі конкурувати з ботами-перекупниками, яким потрібно лише кілька секунд для того, щоб купити потрібний товар. 

Якщо закон про боротьбу з ботами ухвалять, за його дотриманням слідкуватиме Федеральна торгова комісія США.

 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.