“Нову пошту” звинувачують у вирубці дерев для будівництва терміналу. У компанії зазначили, що мають усі дозвільні документи для виконання таких робіт

02.12.2021
2563

Фото: Facebook/ Владимир Горковенко

На Бориспільській трасі, поблизу села Проліски, “Нова пошта” вирубала частину лісу для будівництва терміналу. Фото вирубаних насаджень оприлюднив депутат Київської обласної ради Володимир Горковенко. У свою чергу у компанії зазначили, що мають усі дозвільні документи для виконання таких робіт. 


«Саме так виглядає майбутній аеродром “Нової пошти”. Його будують для розрекламованої опції – доставка товарів безпілотниками. Площа летовища орієнтовно становить 20 гектарів», – зазначив у дописі Горковенко.

У коментарі під дописом “Нова пошта” підтвердила, що вирубали дерева і там буде не аеродром, а сортувальний термінал. Також зазначили, що компанія має всі необхідні (згідно чинного законодавства) дозволи на виконання робіт, у т.ч. очищення ділянки під будівництво. Крім того, вартість насаджень (збитки і втрати) повністю сплачено в обласний, районний бюджети та бюджети Щасливської сільської ради.

Також «Нова пошта» заявила, що підписала договір із Державним агентством лісових ресурсів на висадження нових дерев у Бориспільському районі на площі у 15 гектарів. Компанія має доглядати за насадженнями протягом двох років.

 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.