IKEA відкрила свій найбільший магазин у світі на Філіппінах

30.11.2021
1396

Malls.ru

IKEA відкрила свій перший магазин на Філіппінах – він став найбільшою торговою точкою мережі у світі. Магазин розташувався на 5 поверхах, його площа – 65 000 кв. м, повідомила компанія у Instagram.


 

За словами менеджера магазину Георга Платцера, розмір магазину обумовлений переважно логістичними потребами. Демонстраційні зали магазину прикрашені філіппінськими елементами, щоб місцеві покупці могли відчути себе знайомими, представляючи предмети IKEA у своїх будинках.

 

Фото: rappler.com

Вперше про проект було заявлено у 2018 році, а відкриття магазину мало відбутися ще на початку 2020 року, проте виверження вулкана та пандемія коронавірусу змусили рітейлера відкласти плани.

Відкриття збігається з розширенням бізнесу IKEA у галузі електронної комерції: онлайн-замовлення зараз становлять 26% від загального обсягу продажу.

Філіппіни стали однією з найбільш постраждалих від кризи держав у регіоні. Якщо за останні десять років економіка країни зростала у середньому на 6%, то лише у другому кварталі 2020 року падіння становило близько 17%, а рівень безробіття до літа 2020 року сягнув 10%. На думку аналітиків, середній клас, що бурхливо розвивається, мотивував IKEA виходити на роздрібний ринок цієї країни.

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.