Одноразові пластикові пакети у магазинах можуть стати платними

25.11.2021
1982

Фото: poglyad.tv

Кабінет Міністрів України має намір встановити мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети. Про це йдеться у проєкті постанови Кабінету Міністрів.


Згідно з проєктом, пропонується наступна мінімальна роздрібна ціна (без ПДВ) за один пакет:

  • без ручок і без бокових складок — 2 грн;

  • без ручок з боковими складками — 2,5 грн;

  • з ручками без бокових складок — 2,5 грн;

  • з ручками і боковими складками — 3 грн.

У документі зазначається, що мінімальні роздрібні ціни застосовуватимуться в об’єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг, у яких може здійснюватись розповсюдження пластикових пакетів.

Проте вимоги не поширюються на біорозкладні пластикові пакети та надтонкі пластикові пакети шириною до 225 міліметрів (без бокових складок), глибиною до 345 міліметрів (з урахуванням бокових складок), довжиною до 450 міліметрів (з урахуванням ручок), які призначені для пакування та/або транспортування свіжої риби, м’яса та продуктів із них, сипучих продуктів, льоду та розповсюджуються в об’єктах роздрібної торгівлі як первинна упаковка до 1 січня 2023 року.

 

Читайте свіжі новини та аналітику про рітейл та інтернет-торгівлю в Україні та світі на нашій сторінці в Facebook , на нашому каналі в Telegram , а також підписуйтесь на нашу щотижневу e-mail розсилку.